Landgoedwandeling Bergherbospad

Kasteel Huis Bergh, Bergherbos, Zeddam, havezate Padevoort

Versiedatum: 26-03-2024

Oude stadhuis uit 1531Interieur St. PancratiuskerkHervormde kerkKasteelcafe Heeren Dubbel in voormalig bouwhuisIngang hoofdburcht Huis BerghWapenleeuwPlatte toren (gastenverblijf) en voormalig bouwhuisKerker in ronde torenRonde toren (gastenverblijf) en hoofdburcht vanaf de stadswalVoormalige Grafelijke KaatsbaanDe PlantagePrincessenbosje of BuukebuskeVogel-WeideHet hier in 1913 door de familie Burgers geopende dierenpark is in 1923 verhuisd naar ArnhemVossenwegGasthuusbult, van oudsher behorend tot Gasthuis St. GertrudisVossenwegPad naar het BergherbosDal van JosaphatBergherbosBergherbosBergherbosMotte MontferlandAan de rand van het BergherbosOude EltensewegZicht op Grafelijke Torenmolen en St. OswalduskerkSt. OswalduskerkHavezate PadevoortKorenmolen De VolhardingZicht op de Grafelijke TorenmolenTop van de GalgenbergBergherbosBij maisveldKarrenspoor naar s-Heerenberg
13 KM
Bron:

Naberpaden

Start:

busstation 's-Heerenberg, \'s-Heerenberg

Details

Deze prachtige bosrijke wandeling in het heuvelachtige Montferland loopt over het terrein van Huis Bergh, een der grootste kastelen van Nederland en dan via het Bergherbos met het voormalige mottekasteel Montferland naar Zeddam met havezate Padevoort. Vervolgens weer door het Bergherbos met de Galgenberg terug naar 's-Heerenberg.

In de gids 'De mooiste landgoedwandelingen in de Achterhoek' is naast uitgebreide achtergrondinformatie een interview met Marijke Brouwer en Martin Weijers, directeur en groenbeheerder van landgoed Huis Bergh, te lezen.

Let op: Het kasteel is vanwege restauratie pas in de loop van 2025 weer te bezichtigen. De voorburcht met kasteelcafé is wel toegankelijk.

Wandelen met je smartphone!

Deze wandeling is ook
beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Recente reacties

Geen reacties bij deze wandeling in de afgelopen 3 maanden.

In de buurt

Toon in de buurt

Je vindt deze wandeling ook in:

Gratis nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info