Landgoedwandeling Berkum

Agnietenberg, Haerst, begraafplaatsen Bergklooster en Kranenburg

Versiedatum: 15-04-2023

PrinsenpoortSchrevenbosPad langs de afrastering van KranenburgVijver KloosterbrinkPad naar NemelerbergwegVijver langs Van BlankenheimlaanAgnietenbergAgnietenbergAgnietenbergAgnietenbergRestaurant De AgnietenbergHuize Arnichem vanaf de VechtHet HaersterveerHuize ArnichemDe DoornwegGraf LepejouLandgoed ArnichemGedenkteken Thomas a KempisBegraafplaats BergkloosterVogelkruis bij vijver begraafplaats KranenburgVoormalig bouwhuis De KranenburgChinese begraafplaatsToegangshek Nieuw BergkloosterOverijsselse VechtStruinwaardHet Nieuwe VerlaatStruinpadHuis aan de GooseveldwegWesterveldse AaDe BoerendansVegtlusterbos
14 KM
Bron:

Naberpaden

Start:

bushalte Campherbeeklaan, Zwolle

Details

De wandeling loopt door het Schrevenbos en over de Agnietenberg. In de zomer kun je met het laatste handgetrokken kabelpontje van Nederland over de Overijsselse Vecht op en neer, langs huis Arnichem en een rondje door een bos met het graf van de zwarte slaaf Lepejou. Daarna pik je de wintervariant op over begraafplaats Bergklooster en het voormalige landgoed Kranenburg. Vervolgens loopt de route om Berkum heen, o.a. door de Struinwaard, langs de Westerveldse Aa en door het Vegtlusterbos.

In de gids 'De mooiste landgoedwandelingen in Salland' is naast uitgebreide achtergrondinformatie een interview te lezen met de familie De Keijzer - Van Dedem van huis Arnichem.

Onverhard: 65 %

Let op: Het Haersterveer is van oktober tot mei uit de vaart. Voor de tussenliggende tijd is de wandeling bij routepunt 3 in te korten tot 11 km.

Wandelen met je smartphone!

Deze wandeling is ook
beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Recente reacties

Geen reacties bij deze wandeling. Plaats als eerste een reactie.

In de buurt

Toon in de buurt

Gratis nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info