Landgoedwandeling Middachten en Rhederoord

Posbank, bos, hei, kasteel, kasteeltuin, De Steeg

Landgoedwandeling Middachten en Rhederoord
 • Bron:

  Naberpaden

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Rheden

 • Startadres:

  station Rheden
  Dr. Langemeierweg 16
  6991 EV Rheden

 • Coördinaten:

  52°0’35” N   6°1’52” E

Een prachtige wandeling via de hei van het Herikhuizerveld, de Posbank en de bossen van het Nationaal Landschap Veluwezoom naar Kasteel Middachten. Daarna via landgoed Rhederoord, door bos en langs de hei terug naar station Rheden.

Reacties op wandelingen

Routepunt

Marycke Naber, 26-11-2018

Dankjewel Saskia. Ik was inderdaad punt 9 vergeten in de routebeschrijving. Heb ik gecorrigeerd!

Mooie wandeling

Saskia Brandenburg, 26-11-2018

Ondanks de mist vonden wij het een mooie afwisselende wandeling die goed beschreven is. Alleen op de wandelkaart staan negen punten, terwijl in de routebeschrijving acht punten worden besproken. Onderweg zijn er genoeg bezienswaardigheden te zien, zoals een stenen bank, een mysterieuze steen en mooie landhuizen en daarbij horende boerderijen. Een wandeling die we zeker nog een keer zullen gaan lopen, maar dan in een ander jaargetijde.

Nostalgie bij Kasteel Middachten.

Heleen en Jos, 18-11-2018

Het was een prachtige, zonnige herfstdag. Er was gewaarschuwd voor een straffe wind en een lage gevoelstemperatuur, maar dat viel reuze mee, het was heerlijk wandelweer. De Posbank kenden wij wel, zo ook kasteel Middachten, waar wij 31 jaar geleden onze trouwfoto's maakten, maar het verveelt nooit, het blijft prachtig. Wij zagen 3 reeen rennen! Landgoed Rhederoord was voor ons nieuw, heel erg mooi ook! We moesten de routebeschrijving goed lezen en herlezen, want de paden lagen vol met bergen gevallen blad en zodoende soms lastig te herkennen. Door eigen fout liepen we nog een flink stuk verkeerd, na Koepel de Kaap gingen wij rechtsaf naar beneden (trap), maar we hadden eerst verder door moeten lopen. We zijn uiteindelijk terug gelopen en pakten de route toen weer op. Ach, 2 extra kilometers was niet erg, tel daarbij op de pittige klimmetjes en de overheerlijke gluhwein en pannenkoeken bij restaurant Strijland waren dik verdiend!! We hebben genoten!

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info