Landgoedwandeling Middachten en Rhederoord

Posbank, bos, hei, kasteel, kasteeltuin, De Steeg

Landgoedwandeling Middachten en Rhederoord
 • Bron:

  Naberpaden

 • Afstand:

  13 km

 • Startplaats:

  Rheden

 • Startadres:

  station Rheden
  Dr. Langemeierweg 16
  6991 EV Rheden

 • Coördinaten:

  52°0’35” N   6°1’52” E

Een prachtige wandeling via de hei van het Herikhuizerveld, de Posbank en de bossen van het Nationaal Landschap Veluwezoom naar Kasteel Middachten. Daarna via landgoed Rhederoord, door bos en langs de hei terug naar station Rheden.

Reacties op wandelingen

Topwandeling!

Frank van der Meer, 15-09-2018

Wandelroute met louter hoogtepunten. Je wandelt over het mooiste heideveld van Nederland: de Posbank. Door de uitgestrekte bossen van de Veluwezoom. Langs het prachtige kasteel Middachten (bezoek de tuin!). En de mammoetbomen op landgoed Rhederoord. En die wei vol stieren? Ze waren liefffff! Foto's en verslagje bekijken? Ga naar Frankwandelt.nl/landgoedrheden

Aanbevolen

Andre2, 24-07-2017

Prachtige wandeling met veel variatie. Een kasteel en een landhuis. Stille steile bossen. Wel door een wei met stieren. (of er even om heen lopen). En natuurlijke de prachtige glooiende heidevelden bij de Posbank.

Puntjes

Wim van den Broek, 25-05-2017

25 mei. Hemelvaartsdag, een mooie gelegenheid deze tocht te doen met echtgenote en vrienden. En het was een mooie dag in een schitterende omgeving. Toch nog een hapering in de route of bij ons! Waar staat de telescoop? Bij punt 2, over brug Holleweg, dan Ra, dan gemist het brede pad met Beuken. Misschien niet jammer, zijn via een prachtig bospad in een buitengebied van De Steeg terecht gekomen en via de Holleweg terug naar boven gegaan naar De Paal, ( paviljoen). Daarna via de trap naar beneden en links langs de heiderand blijven lopen en via het bos weer in Rheden gekomen.Door een missertje hebben we toch een mooi gebied bewandeld.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info