Landgoedwandeling Hattem

Hanze- en vestingstad, landgoed Molecaten

Versiedatum: 09-04-2024

DaendelshuisDijkpoortStadhuis HattemGrote of AndreaskerkPoortjes aan het eind van de AdelaarshoekTuin van het Hoge Huis met prieelHet Hoge HuisKruidentuin Franse HofPad langs het Apeldoorns KanaalApeldoorns KanaalZetels op de stuw in het Apeldoorns KanaalWiessenberger KolkDijkje door het Algemene VeenDaendelskolkHeidegebied met jeneverbesstruikenHeuveloord vanaf de AstrawegBeukenlaan landgoed MolecatenSpijker WatervlietSpaanse GravenMariabeukHuis MolecatenWatermolenDe WaaiPad langs volkstuintjes, naar de WaaiSpookhond KladdegatMolen De Fortuin
11 KM
Bron:

Naberpaden

Start:

bushalte Centrum, Hattem

Details

In 891 wordt de nederzetting Hatheim voor het eerst vermeld. Hattem kreeg in 1299 stadsrechten van graaf Reinoud I van Gelre en werd toen van stevige stadsmuren en poorten voorzien. In de 15e eeuw heeft Hattem zich bij het handelsverbond de Hanze aangesloten.

Na het pittoreske centrum loopt de route langs het Apeldoorns Kanaal en door het Algemene Veen, daarna over landgoed Molecaten met Spijker Watervliet, de Spaanse Graven, de Mariabeuk, de sprengen, de Trijselenberg, het landhuis, de watermolen en Herberg Molecaten. Tot slot langs een voormalige IJsselarm en molen De Fortuin terug naar de bushalte. 60 % onverhard. Als het halfverharde pad langs het Apeldoorns Kanaal te nat is, is er een alternatief. De overige paden kunnen modderig zijn.

Wandelen met je smartphone!

Deze wandeling is ook
beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Recente reacties

Geen reacties bij deze wandeling in de afgelopen 3 maanden.

In de buurt

Toon in de buurt

Gratis nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info