Landgoedwandeling 't Rozendael en 't Nijenhuis

Bos en veld, museum, beeldentuin

Landgoedwandeling 't Rozendael en 't Nijenhuis
 • Bron:

  Naberpaden

 • Afstand:

  10 km

 • Startplaats:

  Heino/Wijhe

 • Startadres:

  station Heino
  Stationsweg 34
  8141 SB Heino

 • Coördinaten:

  52°25’40” N   6°13’15” E

De wandeling loopt over de landgoederen ?t Rozendael en Windesheim, waar vroeger havezate De Velner heeft gestaan, en over landgoed 't Reelaer, daarnaast door landelijk gebied, gedeeltelijk over particulier terrein.Wandelsporen is gebaseerd op diverse wandelgidsen van Marycke Naber, zoals Wandelsporen rond Zwolle en wijde omgeving, het Geert Grootepad (uitverkocht, wel gepubliceerd op naberpaden.nl) en De mooiste landgoedwandelingen in Salland (en de Achterhoek). Daarnaast op delen van het Twentse Kapelletjespad (ook te vinden op naberpaden.nl) en op wandelingen van station naar station die Marycke heeft georganiseerd voor de Wandelpool (wandelpool.nl).

Reacties op wandelingen

Prachtige afwisselende wandeling

Margriet westerbeek, 17-10-2020

We hebben genoten van de afwisseling. Landgoederen met mooie landhuizen, boerenerven,met allerlei dieren, prachtige lanen met bomen die beginnen te verkleuren en ontzettend veel paddestoelen! Kortom een schitterende herfstwandeling!

Tweede keer

Saskia Brandenburg, 03-05-2020

Deze wandeling voor de tweede keer gelopen. Het blijft een mooie afwisselende wandeling door de afwisseling in wandelgebied, maar ook door de bezienswaardigheden. Elke keer ontdek je nieuwe bezienswaardigheden tijdens deze wandeling, zoals een mooie beeldentuin (zie foto) en andere beelden bij het kasteel het Nijenhuis. Dit is een echte Marycke Naberwandeling door de uitgebreide uitleg bij de bezienswaardigheden. Op naar de volgende Marycke Naberwandeling en hopelijk komen er ook nog nieuwe wandelingen bij.

Beeldentuin Het Nijenhuis

Marycke Naber, 06-03-2017

In de winter zijn inderdaad met name de stenen en marmeren beelden afgedekt met een beschermhoes. Wil je weten wanneer de hoezen eraf zijn, dan kan je het best even informeren bij het museum.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Hannema's Museumcafé Kasteel Nijenhuis

't Nijenhuis 10

8131 RD Heino/Wijhe

Rustpunt Iets van de weg

Nieuwe Wetering 1

8144 RA Lierderholthuis

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info