Landgoedwandeling Windesheim

Ruine Windesheim, grasdijk IJssel, natuurreservaat Tichelgaten

Versiedatum: 16-04-2023

Toegangshek Huis WindesheimPrachtige wandeling rondom Windeheim. Prachtige wandeling rondom Windeheim. Prachtige wandeling rondom Windeheim. Koffie en thee huisje Kerk Windesheim (voormalige brouwerij van het klooster)Langs de VeldwegBij de DorpsstraatLandgoed WindesheimLandgoed WindesheimBouwhuizen WindesheimRozentuin Huis WindesheimRune en een van de bouwhuizen van Huis WindesheimRune en een van de bouwhuizen van Huis WindesheimRune en bouwhuizen WindesheimZichtlijn landgoed WindesheimBouwhuis WindesheimTrappartij achter Huis WindesheimBeukenlaanWater langs beukenlaanBeukenlaantjeBeukenlaantjePark WindesheimPark Windesheim vanaf de vlonderZelfbediening koffie en thee, Fabrieksweg 20Kolk langs de IJsseldijkKolk langs de IJsseldijkZicht op de VeluweZandwinplas De WaardenZandwinplas De WaardenDijk langs De WaardenDijk langs De WaardenUitzicht vanaf observatiehut De GruttoUitzicht vanaf observatiehut De GruttoUitzicht vanaf observatiehut De GruttoVoormalige steenoven WindesheimRegenboog boven natuurreservaat TichelgatenDe IJsselBoerderij langs de IJsseldijkDe IJsselHerxer uiterwaardenBoerderij in HerxenPad door natuurreservaat TichelgatenUitzicht vanaf observatiehut De IJsvogelTichelgatenTichelgatenKleiput langs de FabriekswegBrugjeKleiput gezien vanaf het brugjeKleiput gezien vanaf het brugje aan de rechterkantPaadje naar de BulderingswegKleiput gezien vanaf de picknickplekKleiput gezien vanaf de picknickplekToegangshek en bouwhuis Huis WindesheimToegangshek Huis WindesheimSchapen bij Huis WindesheimKinderboerderij WindesheimKoffeschenkerij Hof van WindesheimKerk van Windesheim
11 KM
Bron:

Naberpaden

Start:

bushalte Windesheim Brug, Zwolle

Details

Een prachtige wandeling, eerst door het dorp Windesheim met een in de 17e eeuw tot kerk omgebouwde bierbrouwerij uit 1565 van het voormalige klooster Windesheim (1387-ca.1600). Daarna loop je over landgoed Windesheim, met de overblijfselen van de in 1944 gebombardeerde havezate. Vervolgens voert de route over de grasdijk langs de IJssel en langs de plassen van natuurreservaat Tichelgaten, ontstaan door het winnen van klei voor de voormalige steenfabriek van Windesheim.

In de gids 'De mooiste landgoedwandelingen in Salland' is naast uitgebreide achtergrondinformatie een interview te lezen met Fleur van Heek van Stichting Landgoed Windesheim.

Onverhard: 70 %

Wandelen met je smartphone!

Deze wandeling is ook
beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Recente reacties

Geen reacties bij deze wandeling in de afgelopen 3 maanden.

In de buurt

Toon in de buurt

Je vindt deze wandeling ook in:

Gratis nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info