Landgoedwandeling Zwolle

Landgoederen Helmhorst en Boschwijk, Wijthmenerplas, retentiegebied Westerveldse Aa

Versiedatum: 31-05-2024

Isala ziekenhuisBoerderij Gooseveldweg 18aJoodse begraafplaatsHuize HelmhorstAmbeltpadMarswetering vanaf de brugPad door de greppelLandgoed HelmhorstPad langs de MarsweteringZicht op huize HelmhorstOude eikenBeukenlaan naar huize HelmhorstLandgoed HelmhorstLandgoed HelmhorstValkenbergwegKarrenspoor langs de vijverEmmertochtslootBos langs de ValkenbergwegWijthmenerplasStrandje aan de WijthmenerplasWijthmenerplasWijthmenerplasPad langs de plasOude beuk landgoed BoschwijkToegangshek landgoed BoschwijkHuize BoschwijkVijver landgoed BoschwijkVijver landgoed BoschwijkPrieel BoschwijkAchterkant huize BoschwijkGraspad langs de HeinosewegMarslandenpadVoetgangersbrug over de Herfter WeteringWesterveldse Aa-padBoerderij GooseveldwegWesterveldse Aa
12 KM
Bron:

Naberpaden

Start:

bushalte Isala ziekenhuis, Zwolle

Details

Een afwisselende, grotendeels onverharde, wandeling. Na Berkum Veldhoek en het Ambeltpad loopt de route door landgoed Helmhorst. Vervolgens om de Wijthmenerplas heen naar het park van landgoed Boschwijk in Engelse landschapsstijl. Tot slot loop je via het retentiegebied van de Westerveldse Aa terug naar de bushalte.

In de gids 'De mooiste landgoedwandelingen in Salland' is naast uitgebreide achtergrondinformatie een interview te lezen met mevrouw Kiekebelt van landgoed Boschwijk.

Onverhard: 60 %
Tip: als je parkeert bij de Wijthmenerplas, zie zwolle.nl/zwemplassen-in-zwolle. Loop dan langs de slagboom bij de toegang van de plas en zie verder bij routenummer 5.

Honden: niet toegestaan

Wandelen met je smartphone!

Deze wandeling is ook
beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Recente reacties

Geen reacties bij deze wandeling in de afgelopen 3 maanden.

In de buurt

Toon in de buurt

Gratis nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info