Langs de IJssel

Lijnwandeling van Steenderen naar Zutphen

Versiedatum: 01-11-2023

StokebrandsweerdLangs de IJsselBronkhorsterveerDijkfloraHuis De Wijde LandenIJsseluiterwaardenZicht op SteenderenBronkhorst
18 KM
Start:

bushalte Dorp, Steenderen

Details

Deze wandeling laat je optimaal genieten van het uitzicht over wellicht de mooiste rivier van Nederland. Prachtige luchten, 's zomers mooie dijkvegetaties en 's winters talloze ganzen begeleiden je tocht. De route begint in het Achterhoekse 'patatdorp' Steenderen en loopt vervolgens via het buitengebied naar het pittoreske en historische stadje Bronkhorst, een van de kleinste stadjes van Nederland. Een veerpont zet je over naar de Brummense kant. De route volgt daarna eerst langdurig het fietspad over de Oude Bandijk met prachtige uitzichten over de IJssel en later over het uiterwaardenreservaat Cortenoever. Vlak voor Zutphen steek je de IJssel opnieuw over bij de Cortenoeversebrug. Vervolgens loop je door de Stokebrandsweerd vlak langs het water van de rivier tot vrijwel aan de oude binnenstad van Zutphen. Het laatste stukje voert langs de prachtige Walburgiskerk en door diverse middeleeuwse straten naar het station.
Je kunt de route ook in twee etappes lopen: van Steenderen naar station Brummen (7,7 km) en van station Brummen naar station Zutphen (12,8 km).

Hoogwater
Het laatste stuk, door de Stokebrandsweerd, stroomt bij hoog water onder. U kunt over de naastgelegen dijk verder. Bij extreem hoog water vaart de veerpont niet.

Wandelen met je smartphone!

Deze wandeling is ook
beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Recente reacties

Geen reacties bij deze wandeling. Plaats als eerste een reactie.

In de buurt

Toon in de buurt

Gratis nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info