Langs de IJssel

Lijnwandeling van Steenderen naar Zutphen

Langs de IJssel
 • Bron:

  Rondom Zutphen

 • Afstand:

  18 km

 • Startplaats:

  Steenderen

 • Startadres:

  bushalte Dorp, Steenderen
  Burgemeester Smitstraat 21b
  7221 BH Steenderen

 • Coördinaten:

  52°3’47” N   6°11’17” E

Deze wandeling laat je optimaal genieten van het uitzicht over wellicht de mooiste rivier van Nederland. Prachtige luchten, 's zomers mooie dijkvegetaties en 's winters talloze ganzen begeleiden je tocht. De route begint in het Achterhoekse 'patatdorp' Steenderen en loopt vervolgens via het buitengebied naar het pittoreske en historische stadje Bronkhorst, een van de kleinste stadjes van Nederland. Een veerpont zet je over naar de Brummense kant. De route volgt daarna eerst langdurig het fietspad over de Oude Bandijk met prachtige uitzichten over de IJssel en later over het uiterwaardenreservaat Cortenoever. Vlak voor Zutphen steek je de IJssel opnieuw over bij de Cortenoeversebrug. Vervolgens loop je door de Stokebrandsweerd vlak langs het water van de rivier tot vrijwel aan de oude binnenstad van Zutphen. Het laatste stukje voert langs de prachtige Walburgiskerk en door diverse middeleeuwse straten naar het station.
Je kunt de route ook in twee etappes lopen: van Steenderen naar station Brummen (7,7 km) en van station Brummen naar station Zutphen (12,8 km).

Hoogwater
Het laatste stuk, door de Stokebrandsweerd, stroomt bij hoog water onder. U kunt over de naastgelegen dijk verder. Bij extreem hoog water vaart de veerpont niet.

Reacties op deze wandeling

Geef als eerste een reactie.

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend

Deel deze wandeling

facebook twitter pinterest instagram

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info