Maasland en de Broekpolder

Wandelen op Rotterdams havenslib

Maasland en de Broekpolder
 • Bron:

  Cock Hazeu en Peter Kuiper

 • Afstand:

  17 km

 • Startplaats:

  Maasland

 • Startadres:

  De Oude Kerk, Maasland
  Kerkplein 1
  3155 AM Maasland

 • Coördinaten:

  51°56’9” N   4°16’17” E

LET OP
LET OP Voetveer is nog steeds uit de vaart, 4,3 km extra wandelen.
LET OP
Deze wandeling combineert de prachtig groene polders en watergebieden van Midden-Delfland met de Vlaardingse Broekpolder, een uitgebreid recreatiegebied waarin je zo maar tegen grote grazers aan kan lopen!
Deze wandeling is één van de elf wandelingen in het Delflandgebied, ontwikkeld door Cock Hazeu. 'Wandelen in Delfland' is in 2019 verschenen in de reeks wandelgidsen van Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig. De gids is te bestellen bij de boekhandel of online via www.gegarandeerdonregelmatig.nl.

Reacties op wandelingen

Trekschuit Vlaardingervaart

Peter Kuiper en Cock Hazeu, 21-06-2020

Beste Hans Nederpelt, Goed te horen dat je hebt genoten van deze prachtige wandeling! Je meldt dat de pont over de Vlaardingervaart tijdelijk buiten gebruikt is (dat brengt 4 km extra wandelen met zich mee). We zijn er gelijk naartoe gefietst om het te controleren. Ja, Staatsbosbeheer heeft de pont tijdelijk uit de vaart gehaald. Ik heb bij hen de vraag neergelegd hoe lang dit nog duurt. Hoop binnen een paar dagen op antwoord. M. vr. gr Cock Hazeu

Maasland en Broekpolder

Hans Nederpel, 20-06-2020

Een mooie tocht door typisch Hollands polderlandschap met als verrassing het pittoreske Maasland en de nieuwe natuur in de Broekpolder. Dit alles ontdekt op nog geen 20 kilometer van mijn huis. Houd er rekening mee dat de trekschuit over de Vlaardingervaart momenteel buiten gebruik is, bij mijn weten vanwege corona. Dit betekent doorlopen tot de Trambrug en terug over het graspad aan de overzijde. Een uur extra wandelen als bonus.

Trekschuit Vlaardingervaart

Cock Hazeu, 05-08-2019

Beste Rita, Dank voor je enthousiasme voor de mooie Delflandwandeling door Maasland en de Broekpolder van Vlaardingen (uit de wandelgids 'Wandelen in Delfland', uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig). Opmerkingen die ik krijg, ga ik altijd controleren en neem ik mee voor de tweede druk van de gids als er inderdaad iets nog beter kan. Ik ben zaterdag gelijk even naar de (zelfbedienings)trekschuit over de Vlaardingervaart gefietst. Hij is gewoon in gebruik, zoals het hoort! (en is er ook niet uit geweest) De trekschuit is er gekomen toen de gemeenten in het gebied samenwerkten in het Recreatieschap Midden-Delfland. Het beheer en het onderhoud van de trekschuit ligt bij Staatsbosbeheer. Die garandeert dat de trekschuit het hele jaar door vaart, behoudens als er onderhoud noodzakelijk is. Als er iets is met de trekschuit kun je bellen naar: 010-2981010; dit nummer staat er ter plekke ook bij. (Mijn ervaring is dat als je de trekschuit in je eentje moet bedienen het vijf minuten 'hard werken' is, en de lier natuurlijk altijd de goeie kant opdraaien! En het helpt zeer als je met meerderen de oversteek maakt, wat vaak het geval is, en/of iemand aan de overkant ook aan de lier draait.) Cock Hazeu

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Wandelen in Delfland

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Wandelen in Delfland

Horeca

Eetcafé en terras 't Jachthuis

Foppenpolder 5

3155 EA Maasland

Pannenkoekenboerderij 't Sonnetje

Korte Buurt 15

3155 EG Maasland

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info