Maasland en de Broekpolder

Wandelen op Rotterdams havenslib

Maasland en de Broekpolder
 • Bron:

  Cock Hazeu

 • Afstand:

  17 km

 • Startplaats:

  Maasland

 • Startadres:

  De Oude Kerk, Maasland
  Kerkplein 1
  3155 AM Maasland

 • Coördinaten:

  51°56’9” N   4°16’17” E

Deze wandeling combineert de prachtig groene polders en watergebieden van Midden-Delfland met de Vlaardingse Broekpolder, een uitgebreid recreatiegebied waarin je zo maar tegen grote grazers aan kan lopen!
Deze wandeling is één van de elf wandelingen in het Delflandgebied, ontwikkeld door Cock Hazeu. Ze verschijnen per 1 juni 2019 in de reeks wandelgidsen van Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig. De gids is te bestellen bij de boekhandel of online via www.gegarandeerdonregelmatig.nl.

Reacties op wandelingen

Trekschuit Vlaardingervaart

Cock Hazeu, 05-08-2019

Beste Rita, Dank voor je enthousiasme voor de mooie Delflandwandeling door Maasland en de Broekpolder van Vlaardingen (uit de wandelgids 'Wandelen in Delfland', uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig). Opmerkingen die ik krijg, ga ik altijd controleren en neem ik mee voor de tweede druk van de gids als er inderdaad iets nog beter kan. Ik ben zaterdag gelijk even naar de (zelfbedienings)trekschuit over de Vlaardingervaart gefietst. Hij is gewoon in gebruik, zoals het hoort! (en is er ook niet uit geweest) De trekschuit is er gekomen toen de gemeenten in het gebied samenwerkten in het Recreatieschap Midden-Delfland. Het beheer en het onderhoud van de trekschuit ligt bij Staatsbosbeheer. Die garandeert dat de trekschuit het hele jaar door vaart, behoudens als er onderhoud noodzakelijk is. Als er iets is met de trekschuit kun je bellen naar: 010-2981010; dit nummer staat er ter plekke ook bij. (Mijn ervaring is dat als je de trekschuit in je eentje moet bedienen het vijf minuten 'hard werken' is, en de lier natuurlijk altijd de goeie kant opdraaien! En het helpt zeer als je met meerderen de oversteek maakt, wat vaak het geval is, en/of iemand aan de overkant ook aan de lier draait.) Cock Hazeu

Struinen

Rita Troost, 02-08-2019

Een mooie afwisselende tocht door polderlandschap, stukje bos en struinen tussen hoog bloeiende distels en andere zomerse bloeiers. Helaas wordt er niet bijtijds aangegeven dat het trekpontje over de Vlaardinger vaart tijdelijk, maar wat is tijdelijk?? uit de vaart is. Dit is een kwestie van de gemeente die dit in het veld moet aangeven, maar als wandelaar handig om van te voren te weten. Nu zie je het pas als je er staat. Wij hadden geluk, vanaf de overkant werkte het pontje nog wel en vriendelijke mensen hebben ons naar de overkant getrokken. Scheelt extra kilometers. De beschrijving is op een paar puntjes na prima. Hier wat tips. Bij de Tribune erlangs doorlopen in de richting naar beneden, dan LA veerooster. Als je nadat je met het trekpootje over bent gegaan over de dijk loopt staat op een gegeven moment: na een poosje, duidelijker zou zijn loop tot het bruggetje, ga door klaphekje, trapje af en volg kerkepad. Wij hebben genoten van dit stukje Delfland.

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Wandelen in Delfland

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Wandelen in Delfland

Horeca

Eetcafé en terras 't Jachthuis

Foppenpolder 5

3155 EA Maasland

Pannenkoekenboerderij 't Sonnetje

Korte Buurt 15

3155 EG Maasland

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info