Nijeberkoop - Lopen langs linies

Linde, Tjonger en Bekhofschans

Versiedatum: 09-03-2024

DelleboersterheideDelleboersterheideDelleboersterheide
16 KM
Bron:

Start:

restaurant Boszicht, Nijeberkoop

Details

Reacties

Geef reactie

Reactie op Els

Rob Wolfs, 09-03-2024

bedankt voor je reactie, Els. Ik heb de datum in de routebeschrijving aangepast.

Wandeling Nijeberkoop

Els de Haan, 08-03-2024

Vandaag, 7 maart 2024 de wandeling Lopen langs linies vanuit Nijberkoop gelopen. Mooie, afwisselende tocht.
Aandachtspuntje: het vogelbroedseizoen is niet van 15 maart tot 1 juli, maar vanaf 1 maart tot 1 juli. Het zou fijn zijn als dit aangepast kan worden onder punt 4 van de routebeschrijving.

Reactie op Yvonne

Stefan Horn, 12-06-2023

Bedankt voor de melding. De link is hersteld.

Routebeschrijving ontbreekt

Yvonne, 12-06-2023

De link naar de routebeschrijving werkt niet.

Nijeberkoop van TT naar Liniewandeling

Rob Wolfs, 02-03-2023

Trage Tocht Nijeberkoop is na controle gewijzigd in Liniewandeling Nijeberkoop, omdat een onverhard paadje van 3,5 km lengte veranderd is in een betonnen fietspad. Daarmee is het percentage onverhard te weinig geworden voor een TT. Deze route blijft wel voortbestaan als thematische wandeling en als onderdeel van de wandelgids 'Lopen langs Linies'. De routebeschrijving is bijgewerkt en nu weer actueel. Met dank aan Jeen Geertsma.

Nijeberkoop

Jan van Gelderen, 01-03-2023

Vandaag Trage tocht Nijeberkoop gelopen. Prachtige route en goed beschreven. Een enkele opmerking: na huisnummer 33 ….moet nu zijn betonnen fietspad LA. Bij de Bekhofschans is de picknicktafel weggehaald, er staat nu een gedenkteken waar men op kan zitten.

TT Nijeberkoop

Rob Wolfs, 26-01-2022

We hebben begrepen dat de werkzaamheden aan het fietspad zijn afgerond. Daarom nu weer beschikbaar. Bij veranderingen in de route(beschrijving) horen we dat graag.

Reactie op Ronald

Rob Wolfs, 11-10-2021

Bedankt, Ronald!

werkzaamheden

ronald goijaerts, 11-10-2021

vanaf de N351 richting het zuiden t/m de P bij punt 2 (Bekhoftille) is alles afgezet. De werkzaamheden worden uitgevoerd door de firma De Samenwerking BV uit Elsloo tel. 0561-421641.
In dit album staan een paar foto's van het fietspad/zand en de afzetting aan het einde bij punt 2. https://goijaerts.smugmug.com/Wandeling/TT-Nijeberkoop/

Reactie op Ronald

Rob Wolfs, 11-10-2021

Bedankt voor je reactie, Ronald. Kun je aangeven op welk punt in de route (beschrijving) precies het fietspad was afgesloten? En stonden er ter plaatse geen borden bij over de duur van de werkzaamheden? Tot nu toe kan ik op internet geen informatie vinden over een afgesloten fietspad op deze plek.

lekkere wandeling

ronald Goijaerts, 10-10-2021

WAARSCHUWING: Het fietspad tussen de N351 en Bekhoftille, dus bijna de gehele lus ten zuiden van van de N351 is afgesloten voor fietsers en ook voor wandelaars. Ik kon (op zondag) bij het begin met een kleine omweg wel verderop weer op de route komen men had geluk dat het hek aan het einde niet helemaal dicht zat. Het is een fors stuk wat men nog moet en langs de Lende is er door de brede sloten geen alternatief. Verder een mooie wandeling en aan het einde kun je inderdaad door het bos (staat een vreemd ANWB bordje (Tussen Frankrijk en Egypte) langs de begraafplaats en de klokkenstoel lopen en kom je op het parkeerterrein weer terug.

Reactie op N.J. Helle

Rob Wolfs, 12-05-2021

Bedankt voor je reactie. Ik neem aan dat de heuvel met bankje er nog wel was bij de eerste driesprong. En de tweede driesprong die genoemd wordt is de plek waar je moet kiezen voor de broedseizoenvariant. Dus ik begrijp niet precies wat je bedoelt met driesprongen die er niet meer zijn. Ik heb voor de variant ook een verwijzing naar knooppunt 88 opgenomen.

aanvulling/aanpassing

N.J. Helle, 06-05-2021

Prachtige wandeling, ook bij koud meiweer (6 mei 2021). Vooral Delleboersterheide was indrukwekkend. Geen vlinders en libellen, wel hagel en onweer met tussendoor felle opklaringen. Hoorden en zagen bij 5 (open plek met splitsing van paden, einde 4) de draaihals! Verder geelgors, veldleeuweriken, gekraagde roodstaart, ooievaar, grasmus en bij Catspoele dodaarsen en wintertaling.
Aanvulling op de route: in Delleboersterheide zijn bij 3. de twee driesprongen niet te vinden. Gewoon het pad volgen. Bij 4. pakten wij wegens het broedseizoen het pad rechtsaf, maar de palen met blauwe kop staan in tegengestelde richting, dus dat blauw zie je pas als je je omdraait. Bij 5. is sprake van zwarte palen met blauwe kop, maar deze palen zijn houtkleurig. Duidelijker is misschien te verwijzen naar wandelknooppunt 88: de open plek met bankje (einde 4). Vandaar knooppunt 95 en 90. (90 is Catspoele).
Hartelijke groet,
Jan en Naomi

Voorstel kleine aanpassing

Henk van den Brink, 15-05-2020

Prachtige wandeling, uitstekend beschreven. Vandaag, 14 mei 2020, gelopen. Op het laatste stuk ontdekten we een kleine variant die nog iets toevoegt. Op de klinkerlaan terug naar de Boschhoeve kun je ruim halverwege linksaf een bospaadje in naar het oude kerkhof van Nijeberkoop, op een heuvel met een klokkenstoel. Sfeervol plekje. Vandaar voert een grindweg linea recta terug naar de parkeerplaats.

TT Nijeberkoop

Rob Wolfs, 09-01-2020

De beschrijving van deze wandeling is geactualiseerd. Met dank aan Marco Kapitein.

Geef reactie

Wandelen met je smartphone!

Deze wandeling is ook
beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Recente reacties

Reactie op Els

Rob Wolfs, 09-03-2024

bedankt voor je reactie, Els. Ik heb de datum in de routebeschrijving aangepast.

Alle reacties

In de buurt

Toon in de buurt

Je vindt deze wandeling ook in:

Gratis nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info