Ommetje Aa-dal

Beekdal van de Aa, landgoed Heeswijk en Seldensate

Ommetje Aa-dal
 • Bron:

  Adrie Raaijmakers

 • Afstand:

  13 km

 • Startplaats:

  Middelrode

 • Startadres:

  kerk, Middelrode
  Driezeeg 40
  5258 LE Middelrode

 • Coördinaten:

  51°39’46” N   5°25’10” E

De tocht gaat door het beekdal van de Aa, het landgoed Heeswijk en door het landgoed Seldensate. Het beekdal van Aa heeft in 2015 en 2016 een flinke verandering ondergaan. De beek die in het verleden gekanaliseerd was met het oog op een snellere afvoer van water heeft nu haar vrije loop weer terug gekregen. De beek, in Middelrode uitgegroeid tot klein riviertje, slingert nu binnen een brede natuurstrook bestaande uit bloemrijke graslanden, ruigtes en bosjes afgewisseld met oude meanders en poelen. Als bezienswaardigheid komt men in het landgoed Heeswijk langs het imposante kasteel, een voormalige waterburcht uit de 11e eeuw. Het landgoed bestaat uit een oud loofbos dat doorsneden is door lanen, houtwallen en singels. De eeuwenoude lanen hebben een totale lengte van 5 km en zijn beplant met zomereiken en beuken, soms wel drie rijen dik. In het landgoed Seldensate komt men langs de restanten van een kasteeltje en het poortgebouw met duiventoren.

Reacties op wandelingen

Werkzaamheden Beekdal de Aa

Adrie Raaijmakers, 30-12-2018

Ik ben gaan kijken naar de werkzaamheden. Bij punt 6 zijn er geen werkzaamheden wel bij punt 4 1ste regel. Ondanks dat de werkzaamheden nog niet helemaal zijn afgerond was dit deel gewoon toegankelijk er stonden geen hekken. Men is bezig over een brede strook de oever naar de beek geleidelijk te laten verlopen. Zodra de werkzaamheden weer hervat worden kan voor dat deel het alternatief over de ventweg gevolgd worden tot omheind beekdal met een klaphek dicht tegen de oever van de beek. Via dit klaphek het beekdal inlopen en struinpad volgen. Ook is voorlopig het Landgoed De Rietwiel voor wandelaars nog gesloten i.v.m. ingezaaide dijken. Gedurende deze periode die waarschijnlijk tot het voorjaar duurt het alternatief met hond volgen.

Reactie op Will Koenen

Adrie Raaijmakers, 29-12-2018

Beste Will Koenen bedankt voor de melding! Binnenkort ga ik kijken naar de werkzaamheden, voorlopig de wandelroute gesloten.

Opmerking

Will Koenen, 28-12-2018

Bij nr.6 van deze wandelroute konden we vandaag er niet uit , er is daar een afrastering gezet en toen moesten we door wat water langs de AA naar een klaphekje. Er wordt langs de AA nog gewerkt en moesten we over het hoge gedeelte langs de parallelweg lopen wat afgezet is door een afrastering.

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Eeterij De Driezeeg

Driezeeg 21

5258 LD Middelrode

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info