Op pad door Landgoed Huis ter Heide

Hart van Brabant

Versiedatum: 20-12-2022

www.wandelpaden.comwww.wandelpaden.comwww.wandelpaden.comwww.wandelpaden.comwww.wandelpaden.comwww.wandelpaden.comwww.wandelpaden.comwww.wandelpaden.comwww.wandelpaden.comwww.wandelpaden.comwww.wandelpaden.comwww.wandelpaden.comwww.wandelpaden.comwww.wandelpaden.comwww.wandelpaden.comwww.wandelpaden.com
17 KM
Start:

café-restaurant 't Moaske, De Moer - Loon op Zand

Details

Deze rondwandeling voert ons langs de randen van Landgoed Huis ter Heide. Dit natuurgebied van Natuurmonumenten ligt In de driehoek De Moer, Loon op Zand en Kaatsheuvel. Het circa 650 hectare grote landgoed wordt in het zuiden begrensd door de Gemeente Tilburg en de oostelijk gelegen N261 vormt een barrière met Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen. Het noordelijke gedeelte van Landgoed Huis ter Heide bestaat vooral uit bos, terwijl we in het zuidelijke gedeelte, Loonse Heide genaamd, vooral vennen en landbouwpercelen vinden. Natuurmonumenten Is er in geslaagd met het Plan Lobelia hier de ongerepte natte heide weer terug te krijgen. Flora en fauna hebben zich hersteld en Schotse Hooglanders zorgen er voor een grotere variatie aan begroeiing. Met de nieuwe Westloonse Wissel als natuurbrug is ook een verbinding tussen het Landgoed Huis ter Heide en Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen tot stand gebracht.

Vanaf vertrek in De Moer gaat de route zuidwaarts door Landgoed Huis ter Heide, waar het acacialaantje ons naar het Galgeneind leidt. Over de Baan achter de Ruwe Bossen bereiken we het vennengebied met het Moerven, waar we over de vlonderbrug en langs een tweetal uitkijkpunten zicht hebben over het natuurherstelplan Lobelia. Dan gaat de route langs het Plakkeven door het oostelijk deel van Landgoed Huis ter Heide om dan via de noordwestelijke rand en over het St. Annapadje terug te keren naar het vertrekpunt in De Moer.

Wandelen met je smartphone!

Deze wandeling is ook
beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Recente reacties

Geen reacties bij deze wandeling in de afgelopen 3 maanden.

In de buurt

Toon in de buurt

Je vindt deze wandeling ook in:

Gratis nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteer
functionele cookies

Meer info