Op pad in het beekdal van de Reusel

Hart van Brabant

Versiedatum: 12-12-2022

www.wandelpaden.comwww. wandelpaden.comwww. wandelpaden.comwww.wandelpaden.comwww.wandelpaden.comwww.wandelpaden.comwww.wandelpaden.comwww.wandelpaden.comwww.wandelpaden.comwww.wandelpaden.comwww.wandelpaden.comwww.wandelpaden.com
17 KM
Start:

uitspanning In de Brouwerij, Diessen

Details

De rondwandeling verloopt grotendeels door het stroomgebied van de Reusel, die een van de belangrijkste riviertjes is voor de afwatering van Midden Brabant. Na de kanalisatie van de Reusel in de 2e helft van de vorige eeuw, heeft vanaf 2010 nieuwe natuurontwikkeling voor een ware metamorfose gezorgd. Landbouwgronden zijn teruggegeven aan de natuur en de fosfaatrijke gronden zijn afgegraven. De oorspronkelijke natuur heeft zich hierdoor kunnen herstellen en dit is de diversiteit van flora en fauna ten goede gekomen. Het beekdal van de Reusel is weer herkenbaar in het landschap met meer ruimte voor tijdelijke opvang van overtollig water en met poelen voor amfibieën. Zo meandert de Reusel nu weer door het Driessens Broek met fraaie vergezichten, waterpartijen en de stilte ter plaatse.

Vanaf vertrek in Baarschot gaat richting Westelbeers en vervolgens rechtsaf door het buurtschap Heikant. Bij de stuw steken we de Reusel over en wandelen nu even noordwaarts langs de Reusel. Dan steken we door naar de Esbeekse Dijk en volgen het zandpad tot aan de Westerwijk. Even naar links en dan langs de Leemkuilen naar het buurtschap Waterstraat. Vanhier naar de N395 waar we de route door Landgoed Annanina's Rust volgen in de richting van rioolwaterzuivering Biest-Houtakker. Hier betreden we het beekdal van de Reusel in het Driessens Broek. Na oversteek van de Reusel eerst op de oostelijke oever en dan linksaf opnieuw de Reusel oversteken. We wandelen op de westelijke oever zuidwaarts voorbij Diessen. De route leidt langs natuurgebied Turkaa naar het startpunt in Baarschot.

Wandelen met je smartphone!

Deze wandeling is ook
beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Recente reacties

Geen reacties bij deze wandeling. Plaats als eerste een reactie.

In de buurt

Toon in de buurt

Gratis nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info