Op pad in het Land van Heusden

Hart van Brabant

Versiedatum: 16-12-2022

www.wandelpaden.comwww.wandelpaden.comwww.wandelpaden.comwww.wandelpaden.comwww.wandelpaden.comwww.wandelpaden.comwww.wandelpaden.comwww.wandelpaden.comwww.wandelpaden.comwww.wandelpaden.com
17 KM
Start:

parkeerplaats Burchtplein, Heusden

Details

Voor deze rondwandeling door het Land van Heusden in het stroomgebied van Maas en Waal is het vertrek- en eindpunt het door wallen en een gracht omsloten fraai gerestaureerde vestingstadje Heusden. De route voert ons door een uniek rivierenlandschap over eeuwenoude dijkjes en langs dode Maasarmen die nog goed zichtbaar zijn in het landschap. Vanuit het centrum van het monumentale vestingstadje Heusden wandelen we eerst voorbij het voormalige Kasteel van Heusden en over de vestingwal. Dan gaat de route met een wijde boog langs de vestingwerken naar Oudheusden. Het traject leidt je dan oostwaarts richting het landelijk gelegen dorpje Herpt. Van daar wandelen we zuidwaarts over de Zeggelaarsche Wetering en de Koninigsvliet door het Herptsche Veld naar het Haarsteegse Wiel. Nu gaat de route over de Oude Maasdijk door Hedikhuizen naar de Bergsche Maas en vervolgens op de zuidoever terug naar Heusden. Door het oude vestingstadje keren we terug naar het vertrekpunt.

Kortom: een afwisselende route door het rivierenlandschap op de grens van Noord-Brabant en Gelderland met veel natuurschoon en onderweg wielen, afgedamde maasarmen en typische huizen langs de dijk, voorbij aan het voormalige Fort Hedikhuizen en door het pittoreske Heusden.

Wandelen met je smartphone!

Deze wandeling is ook
beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Recente reacties

Geen reacties bij deze wandeling. Plaats als eerste een reactie.

In de buurt

Toon in de buurt

Gratis nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info