Op pad rond het geografische middelpunt van de Benelux

Hart van Brabant

Versiedatum: 20-12-2022

www.wandelpaden.comwww.wandelpaden.comwww.wandelpaden.comwww.wandelpaden.comwww.wandelpaden.comwww.wandelpaden.comwww.wandelpaden.comwww.wandelpaden.comwww.wandelpaden.comwww.wandelpaden.comwww.wandelpaden.comwww.wandelpaden.comwww.wandelpaden.comwww.wandelpaden.comwww.wandelpaden.comwww.wandelpaden.comwww.wandelpaden.com
15 KM
Start:

Sint Jansplein, Moergestel

Details

Vertrek- en eindpunt van deze rondwandeling is Moergestel, dat sinds 2011 op de kaart staat als geografisch middelpunt van de Benelux. Dit punt is gelegen in het Moergestelse Broek in het beekdal van de Reusel ten zuidoosten van het dorp. Het Kadaster heeft dit berekend en officieel bevestigd. Een wegwijzer verwijst met borden en met de afstanden in kilometers naar de hoofdsteden van de drie landen België, Nederland en Luxemburg. Daarnaast zijn er richtingborden naar Oisterwijk, Heukelom en het centrum van Moergestel. Het is een opmerkelijke plek in de wandelroute in een vochtig natuurgebied waar de Natuurmonumenten door natuurontwikkeling de oude natuurwaarden weer heeft teruggebracht.

Deze rondwandeling voert ons vanaf de het centrum van Moergestel direct naar het beekdal van de Reusel en langs het geografisch middelpunt van de Benelux. Vanuit de zuidkant van Moergestel komen we over het viaduct van de A58 in het open landbouwgebied gebied tussen de A58 en het Wilhelminakanaal, waar we naar de Kerkeindsche Heide wandelen. Door het bosgebied en verderop het Jonkersbosch steken we het viaduct van de A58 over en gaat de route verder naar het Berghven of Galgeven en over Landgoed Ter Braakloop. Bij het Mariakapelletje kiezen we het bospad naar het bos- en heidegebied Oude Hondsberg. Vanaf hier volgen we het jaagpad in het beekdal van de Reusel stroomopwaarts om dan naar het vertrekpunt in Moergestel terug te keren.

Wandelen met je smartphone!

Deze wandeling is ook
beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Recente reacties

Geen reacties bij deze wandeling. Plaats als eerste een reactie.

In de buurt

Toon in de buurt

Je vindt deze wandeling ook in:

Gratis nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info