Op pad rondom het Riels Laag

Hart van Brabant

Versiedatum: 20-12-2022

www.wandelpaden.comwww.wandelpaden.comwww.wandelpaden.comwww.wandelpaden.comWww.wandelpaden.comwww.wandelpaden.comwww.wandelpaden.comwww.wandelpaden.com
19 KM
Start:

parkeerplaats Rielsedijk 9, Goirle, Riel

Details

Deze rondwandeling voert rondom het Riels Laag met het beekdal van Oude Leij. Dit is het gebied van de Regte Heide, dat samen met de Landgoederen De Hoevens, Het Ooievaarsnest en Nieuwkerk een prachtige natuurrijke oase in het Brabantse land vormt onder de rook van Tilburg. De Regte Heide ligt op een brede dekzandrug, die de waterscheiding vormt tussen de Oude Leij en de Poppelsche Leij. Het beslaat met 250 hectare een gebied dat afgewisseld wordt door droge en natte heide. Opvallend zijn de op de rand van de heide liggende grafheuvels uit de Vroege en Midden Bronstijd, die duiden op een nederzetting uit die tijd.

De wandelroute vertrekt vanaf de parkeerplaats aan de Rielsedijk door het Riels Laag met het beekdal van de Oude Leij en voert via het buurtschap Looienhoek over de Brakelse Heide naar Landgoed De Hoevens met zijn natuurbegraafplaats. Vanaf de Goorstraat gaat de route langs de zuidzijde van Landgoed Het Ooievaarsnest richting Belgische grens bij het buurtschap Aarle. Noordwaarts steken we langs het Halve maan ven en de vogelkijkhut Tapsmoer door naar de Regte Heide, die we dwars doorkruisen langs de verschillende grafheuvels om dan langs het heidegebied noordwaarts terug te keren naar het startpunt aan de Rielsedijk.

Wandelen met je smartphone!

Deze wandeling is ook
beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Recente reacties

Geen reacties bij deze wandeling in de afgelopen 3 maanden.

In de buurt

Toon in de buurt

Je vindt deze wandeling ook in:

Gratis nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info