Op Scheveningen

Wonen door de jaren heen

Versiedatum: 06-10-2023

Belgisch Park. Villa HasseltsestraatBelgisch Park AntwerpsestraatBelgisch Park hoek Antwerpsestraat en LuiksestraatVilla KlattewegVilla De Zeemeeuw WagenaarwegVisserijbuurt Willem BeukelszoonpleinBadhuisstraat hofje LammersstichtingVisserijbuurt houtskeletwoningenOud Scheveningen ZijstraatjeOud Scheveningen AnkerstraatKeizerstraatHoog LindoduinKasteel Duinstraat v.m. brandweerkazerneTweede haven Penthouse NautilusTweede haven Cool houseDuindorp HoutrustwegDuindorp Hof van ScheveningenDuindorp ZeezwaluwhofDuindorp Zeezwaluwhof vroegerTekst over De SierkanDe Sierkan in beeld
10 KM
Start:

tramhalte Zwarte pad, Den Haag

Details

De wandeling toont de variatie aan woonvormen in stadsdeel Scheveningen. Scheveningen is in de beeldvorming vaak niet meer dan het oude vissersdorp en het deel met strandvermaak. De wandeling laat zien dat Scheveningen meer inhoudt. Allereerst het Belgisch Park. Het is een vrij chique dus rustige wijk met huizen in verschillende stijlen zoals art nouveau.
Heel verschillend is de buurt Oud-Scheveningen dat een eigen cultuur heeft en nog geen 3000 vaste inwoners. Van de vroegere bebouwing van het vissersdorp is niet veel over maar er zijn nog wel pittoreske gebieden te zien zoals de route bewijst. Ook zijn er nog een paar hofjes overgebleven.
Na een kijkje langs de havens gaat de route verder naar Duindorp, nauw verwant met Oud-Scheveningen. Een herstructurerings- en saneringsoperatie vond onder veel protest plaats in de jaren nul. De architectuur van de nieuwbouw sluit aan bij de kleinschalige historische bebouwing van Duindorp met daardoor een rustige woonsfeer.

Wandelen met je smartphone!

Deze wandeling is ook
beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Recente reacties

Op Scheveningen

Gerard Goudriaan, 01-05-2024

Fijn dat jullie het een boeiende wandeling vonden. En het horecatentje is inderdaad erg goed.
Met groet. Gerard Goudriaan

Alle reacties

In de buurt

Toon in de buurt

Gratis nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info