OV-Stapper Linge

Van station Leerdam naar station Beesd

OV-Stapper Linge
 • Bron:

  Wandelnet

 • Afstand:

  17 km

 • Startplaats:

  Leerdam

 • Startadres:

  station Leerdam
  Stationsweg 3
  4141 HB Leerdam

 • Coördinaten:

  51°53’40” N   5°5’30” E

Wandelen over de dijk van de schilderachtige Linge. U loopt door oude stadjes als Leerdam en Asperen en langs het befaamde fort Asperen, onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Het fort is te bezichtigen, als er een expositie is. Met een grote bocht volgt u de Molendijk en komt u door Acquoy met zijn scheve toren, Rhenoy en Rumpt.
De wandeling is vooral aan te raden in de lente en in oktober, wanneer de fruitbomen op hun mooist zijn. De route gaat wel grotendeels over geasfalteerde wegen en paden.


Reacties op wandelingen

De oorspronkelijke Lingeroute

M.J. van Steenis, 04-04-2012

Nu de NS/wandelnet komt met een 'nieuwe' route Mariënwaerdt/Linge: ik heb nog een folder van de oorspronkelijke Lingeroute, toen de folders nog groen op wit waren gedrukt. Lengte was toen 11 km. Wie kan mij zeggen uit welke periode deze dateert? (Wsch. 80er jaren)

Lingewandeling

Hoevenberg, A, 20-04-2009

Van alle NS wandelingen staat deze al jaren in onze top drie. Al enige tijd wordt de wandeling niet meer via de NS aangeboden maar wij hebben het boekje bewaard (maar hebben die niet meer nodig) en lopen al 5 jaar lang in april deze wandeling. De betuwe is fantastisch mooi, echt op en top holland. De bloesem is van Leerdam tot Beesd volop aanwezig. Het enige nadeel is dat je moet lopen op dijkjes waar veel fietsers, auto's en wandelaars te vinden zijn, soms zit je elkaar letterlijk in de weg. Maar als je geluk hebt kom je ook bijzonder verkeer tegen, zo hebben wij een stoet aan zundappbrommertjes, tractors, oude auto's, oude koetsen, motoren etc voorbij zien komen. De afwisseling, de natuur en de leuke dorpjes zorgen ervoor dat wij deze wandeling nog vele jaren met plezier zullen blijven lopen!

Mooie route, maar filelopen in het weekend

Ernst, 19-04-2009

De route is mooi en duidelijk aangegeven. Maar dit weekend kwamen we een optocht tegen van oude tractoren, een rally van klassieke sportwagens, honderden motorrijders die in colonne langs je scheuren en een niet te tellen aantal fietsers. Dat alles op dijkweggetjes die niet breder zijn dan twee of drie meter: het doet je realiseren hoe vol Nederland is: het leek af en toe gewoon op een winkelstraat op koopavond. Iedereen heeft recht op zijn plezier, en ik kan me voorstellen dat als je hobby het restaureren van oude tractoren is, het leuk is om met honderd andere tractors op de dijk te rijden. In een grote groep met je motor Easyrider nadoen, is vast spannend. Maar het lastige is, dat al deze groepen gebruikers elkaar in de weg zitten, en je als wandelaar voortdurend voor en achter je moet kijken, want anders zit je zo ergens onder. Andersom natuurlijk ook: waarschijnlijk vinden de motorrijders die wandelaars voor hun wielen maar vervelend - hoewel dat velen er niet van weerhield, gewoon 60 kilometer per uur te rijden. Ik zou de oplossing niet weten: in Singapore hebben ze het systeem dat auto's met een oneven nummerbord op de ene dag, en auto's met een even nummer op de andere dag mogen rijden. Misschien moeten we hier ook naar doelgroependagen? Tot die tijd zou ik in het weekend bij mooi weer deze route zeker niet aanraden: met kleine kinderen lijkt hij mij zelfs onveilig (en nee, ik ben geen overbezorgde zeurpiet, die de wereld voor zichzelf wil hebben)

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info