OV-Stapper Maas- en Swalmdal

Van station Reuver naar station Swalmen

OV-Stapper Maas- en Swalmdal
 • Bron:

  Wandelnet

 • Afstand:

  17 km

 • Startplaats:

  Reuver

 • Startadres:

  station Reuver
  Stationsstraat 8
  5953 GX Reuver

 • Coördinaten:

  51°16’59” N   6°4’44” E

Rivieren en beken zijn uw leidraad tijdens deze wandeling over het Maas-Swalm-Nettepad. U loopt Reuver uit door het dal van de Schelkensbeek en komt al snel in het idyllisch gelegen Ronkenstein, een beschermd dorpsgezicht met fraaie oude boerderijen. Even verder is het weidse uitzicht over het Maasdal verrassend. U loopt afwisselend door of langs de rand van kleinschalige stuifduinbosjes en vlak langs de rivier. Onderweg ziet u fruitboomgaarden, een korenmolen en Konikspaarden in de Rijkelse Bemden. Het laatste stuk wandelt u door het dal van de sterk meanderende Swalm.


Reacties op wandelingen

Schitterende voorjaarswandeling!

Andre2, 05-05-2015

Prachtige wandeling! Nog steeds goed te lopen! (alleen aan het eind bij Swalmen is de route nu niet meer helemaal uit te lopen. Maar je bent dan praktisch al in Swalmen en het station is dan - met wat vragen aan dorpsbewoners - gemakkelijk te vinden). Fantastische meanderende beken, unieke kapellekes, mooie bloesembomen en idyllisch Ronkenstein. Ook het zicht op Kessel is aardig! Nog steeds een aanrader om te lopen!

NS wandeling Maas- en Swalmdal

Henri Floor, 01-07-2009

Het is al weer even geleden, maar op 18 december 2008 heb ik deze tocht gelopen. Een verslag is op mijn website te lezen via www.henrifloor.nl/ns.htm

Half gelopen

Ted van der Knaap, 28-04-2009

afgelopen zondag deze route gelopen tot Beesel en daar de bus genomen.. ..hele wandeling was te ver vanwege 't terugkomen van een blessure. Vanaf station naar de buitenrand van Reuver gelopen... ...daar werd het glooiender over halfverharde weggetjes.. ..samen met hond die veel los mee kon. Bij 't veer ri Kessel stonden veel picknickbankjes en een ijscoman.. ..mooi uitzicht op dorp en rivier. De weg naar Beesel was 'n vrij smal fietspad dus daar moest ik steeds de hond aanlijnen, verderop door een boomgaard gelopen, ondanks dat die in bloei stond werd hij vanwege z'n lengte wel wat eentonig om te lopen. Vond 't 'n mooie wandeling, met weinig autoverkeer en heerlijke weidse uitzichten.. ..ga 'm de volgende keer zeker nog eens helemaal lopen, het was me de treinreis van 2,5 uur heen en ook weer terug wel waard!

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info