OV-Stapper Maasheggen

Van station Boxmeer naar station Vierlingsbeek

OV-Stapper Maasheggen
 • Bron:

  Wandelnet

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Boxmeer

 • Startadres:

  station Boxmeer
  Stationsweg 3
  5831 CR Boxmeer

 • Coördinaten:

  51°38’39” N   5°56’22” E

Kasteel Boxmeer, de Maas en het unieke Maasheggenlandschap vormen de ingrediënten van deze route. Je wandelt door het centrum van Boxmeer, met de indrukwekkende Sint-Petrusbasiliek, langs het kasteel naar de Maas. Vanaf hier volg je het Maas- en Peelliniepad, een Streekpad door het Land van Cuijk. Na het sluizencomplex van Sambeek loop je over gras- en zandpaden door het unieke Maasheggenlandschap. De dichte meidoornhagen verdelen de uiterwaarden in kleinere weilanden. Oude rivierduinen en wat bos zorgen voor afwisseling. Bij hoog water is een deel van de route niet te lopen.

Maak gebruik van de links 'Routebeschrijving' en 'Kaart' op de website van Wandelnet. Registreren of inloggen is dan niet nodig.

Reacties op wandelingen

Tip

Ineke, 14-08-2011

Nijmegen-Boxmeer geen NS!!dus geen OV-voordeel,€3,50heen,€4,15 terug.In de Spoorstraat -Boxmeer bij Cafe t Trefpunt prima koffie.Houd geel/rode markering goed in de gaten,vooral bij de 2e en laatste beschrijving.Overigens een schitterende afwisselende route.

Maasheggen

Leny schepers, 21-03-2006

Mooie route(niet veel asfalt) en prachtig weer na al die sombere dagen.Wij liepen deze route afgelopen zondag met onze hond .Gaan bslist nog eens terug in mei als de heggen op z"'n mooist zijn. We moesten nog wel even hollen om in Vierlingsbeek de trein van zes voor vijf te halen. Kortom een voldane zondagmiddag. Groeten uit Milheeze. L.S.

Aanrader

De zwart-witjes, 05-07-2003

afgezien van ome Piet een prima wandeling door een gevarieerd landschap.Speciale aanrader: de tosti Hawaï bij het restaurant vlakbij station Vierlingsbeek.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info