OV-Stapper Mariënwaard - Linge

Van station Geldermalsen naar station Beesd of station Leerdam

OV-Stapper Mariënwaard - Linge
 • Bron:

  Wandelnet

 • Afstand:

  22 km

 • Startplaats:

  Geldermalsen

 • Startadres:

  station Geldermalsen
  Genteldijk 5
  4191 LD Geldermalsen

 • Coördinaten:

  51°52’56” N   5°16’15” E

Ooit was de Linge een woeste rivier. Je kunt je er nu niets meer bij voorstellen. Rustig stroomt het water door het landschap. Bootjes dobberen langs de oever, vissers turen geconcentreerd naar hun dobber en kanoërs peddelen rustig voort. Langs de dijk mooie huizen en erachter boomgaarden met appels, peren of kersen.
Kiest u voor de korte route, ook goed met kinderen te doen (8,5 km), dan eindigt u met landgoed Mariënwaerdt met landgoedwinkel en horeca.
Nog niet genoeg gewandeld loop dan vooral door naar Leerdam (totaal 22 km). Ook daar valt onderweg nog veel te zien: dijkdorpjes, Fort Asperen en tot slot glasstad Leerdam. De route is grotendeels verhard.

Maak gebruik van de links 'Routebeschrijving' en 'Kaart' op de website van Wandelnet. Registreren of inloggen is dan niet nodig.

Reacties op wandelingen

Langs de Linge

Gerard, 12-07-2020

Meestal loop ik deze in het voorjaar, maar ook in de zomer is dit een enorm mooie wandeling over de hele afstand, maar in het bijzonder het deel tussen Geldermalsen en Beesd met de Appeldijk en de Mariënwaard is prachtig. Het landschap langs de Linge is zo mooi! De routebeschrijving van Wandelnet is niet heel nuttig, maar met Gps-track en/of de rood-witte markeringen is de wandeling perfect te lopen. Je kunt de wandeling trouwens goed afsluiten bij het restaurant in het vroegere stationsgebouw van Leerdam!

Prachtig als de fruitbomen bloeien

Frank van der Meer, 08-04-2014

Als de fruitbomen bloeien in de lente is deze wandeling door de Betuwe schitterend. Je loopt langs boomgaarden boordevol uitbundig bloesemende peren, appels en kersen. Ook als het fruit rijp is, in het najaar, is deze wandeltocht een aanrader. Behalve kleurrijk fruit staan op het wandelmenu: een traag stromende Linge, een idyllisch landgoed, pittoreske dijkdorpjes, een heus fort en tot slot glasstad Leerdam. Verslagje en foto's kijken? Ga naar Frankwandelt.nl/bloesem

Linge-wandeling via Mariënwaerdt

Kees van der Sijs, 01-07-2012

Gisteren bij mooi weer deze leuke NS-tocht gelopen. Inderdaad fraai zo door de Betuwe, hoewel niets meer in bloei om deze tijd van het jaar. In Beesd even gerust op een bankje vóór de grote kerk. Aan de overkant van de straat is een dame bezig met het lappen van de ramen. We zwaaien even naar elkaar. Een ogenblik later komt ze met een glas koele jus d'orange. 'U zult wel dorst hebben met dit warme weer', zegt ze. Klopt helemaal zeg ik. Hartelijk bedankt. Aardige mensen toch daar in Beesd. De Mariënwaerdt zelf is een schitterend gebied. Nergens horizont-vervuiling. Een aanrader deze tocht. Markering: soms even zoeken. Meestal wel goed te volgen. Nog steeds jammer dat NS geen boekjes meer uitgeeft. Waren altijd een collector's-item.

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info