Parkenpad

Een groene gordel van 13 prachtige parken

Parkenpad
 • Bron:

  Wandelen buiten binnenstad Arnhem

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  Arnhem

 • Startadres:

  station Arnhem
  Stationsplein 38
  6811 KK Arnhem

 • Coördinaten:

  51°59’3” N   5°54’12” E

Arnhem is een échte parkenstad met een groene gordel van wel dertien prachtige parken in een licht tot af en toe sterk glooiend heuvellandschap. Dit parkenpad knoopt een aantal van die pareltjes aan elkaar. Achtereenvolgens Park Sonsbeek, Zijpendaal, Klarenbeek, Angerenstein, Sacré Coeur, Presikhaaf en Thialf. We wandelen al snel door park Sonsbeek langs vijvers en beekjes. In het park zijn een bezoekerscentrum, watermuseum en diverse horecagelegenheden. We komen langs kasteel Zypendaal en wandelen over de glooiende randen langs beekdal, bos en open velden. In Park Klarenbeek gaan we serieus klimmen en dalen. Hier krijgt het landschap een bijna idyllisch karakter. De Stenen Tafel is een bekend baken op hoogte. In de omgeving hebben we mooie uitzichten over de stad. Karakteristiek voor Park Angerenstein zijn het gerestaureerde landhuis en de Julianabeek die hier ontspringt en de vijvers van water voorziet. We zien veel oude en bijzondere bomen in dit voormalige landgoed. Via het wat kleinere park Sacré Coeur met het Indische monument Sawah Belanda komen we in Park Presikhaaf. Bij het T-huis, de voormalige koepel aan de Sonsbeekzijde van het Centraal Station, is het goed pauzeren. Op het laatste deel van de wandeling lopen we door het vrij recente parkje Thialf naar de Parkstraat en via plantsoenen langs bijzondere fonteinen terug naar het station.

Reacties op wandelingen

Parkenpad Arnhem

Karin Kok, 10-09-2018

Een pareltje onder de wandelingen rond 15 km. Na park Presikhaaf: steek voor het spoorviaduct, dubbele rijbaan naar links over en loop over het nieuw, aangelegde grindpad, parallel aan het spoor. ( het metalen hek en het gras zijn er niet meer of maken het onduidelijk ). Op het laatste stukje: bij kop van vijver L meebuigen. Naar rechts weg oversteken en aan de rechterkant van de weg blijven lopen, langs het Musis Sacrum. Vervolgens anwb bordje met tekst: station volgen. ( de aanwijzing stadskiosk en Bistro Piaf, is onduidelijk/ bestaat niet meer. Ik begrijp dat het om het laatste park gaat, met mooie fonteinen. Je kunt ook om Musis Sacrum heenlopen en dan de drukke weg oversteken richting Mediamarkt. En dan evenwijdig aan parkje je weg vervolgen of nogmaals daarnaar toe oversteken ) Maar nogmaals prachtige route!!!!!!!

Mooie momenten!

DeeDee Zesenzeventig, 24-04-2018

Mooie route en je mist niets van de mooie parken die Arnhem te bieden heeft. De stukjes tussen de parken zijn met zorg uit gekozen maar je raakt gauw verwend; soms moet je even door de stukjes heen langs het spoor of langs een weg. Het is dik de moeite waard en daarom dank voor de maker van deze route.

Arnhem, stad van de parken

Vera Wandelt, 18-11-2016

De wandelgids 'Wandelen buiten de binnenstad van Arnhem' van Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig is nog niet uit, maar wij liepen al één van de routes het Parkenpad. Een wandeling door een aaneenschakeling van juweeltjes van parken. We bleven maar foto's schieten van de fraaie herftskleuren. Van de wandeling heb ik een blog gemaakt. Bekijk hier de blog: https://verawandelt.wordpress.com/2016/11/13/arnhem-de-stad-van-de-parken/

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Wandelen buiten de binnenstad van Arnhem

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Wandelen buiten de binnenstad van Arnhem

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info