Romeinse Veldtocht Utrecht Lunetten - Centraal

Fort Vechten, landgoed Amelisweerd, Kromme Rijn, DOMunder

Versiedatum: 22-02-2023

Fort VechtenLimespaal aan de MereveldsewegBoerderij Nieuw Slagmaat uit 1881 met rustpuntBetonnen plint Castellum FectioWeergave hoofdkwartier Castellum FectioFort VechtenMaquette van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, WaterliniemuseumVestinggracht Fort VechtenKromme RijnHuis Oud AmelisweerdDe Veldkeuken in het oude koetshuisLandgoed AmelisweerdLandgoed AmelisweerdNieuw AmelisweerdToegangsbrug AmelisweerdJaagpad langs de Kromme RijnJaag- of rolpaal langs de Kromme RijnTwijnstraat aan de WerfGeertekerkMozaÔeken Grand Hotel Karel VNieuwe GrachtPaushuizeRomeinse muurresten in DOMunderRomeinse kogels in DOMunderLimespaal op het DompleinBuurkerkhof en DomtorenHuis ZoudenbalchPandhof Sinte Marie
14 KM
Start:

station Utrecht Lunetten, Utrecht

Details

De route loopt door Fort Vechten, waarnaast het Romeinse fort Fectio heeft gestaan, vervolgens door landgoed Amelisweerd en langs de Kromme Rijn naar het centrum van Utrecht. Op het Domplein heeft Castellum Traiectum gestaan. Onder het plein zijn daarvan nog oude muurresten te zien in DOMunder. Een bezoek is zeer de moeite waard. Reserveren noodzakelijk! Zie bij Kijken.

Dit is een van de zeven routes uit de wandelgids 'Romeinse Veldtochten' langs de Limes, de noordgrens van het Romeinse Rijk. In de rijk ge√Įllustreerde gids vind je uitgebreide achtergrondinformatie, daarnaast boeiende themaverhalen van de hand van historica Ester Smit, over het dagelijks leven van de Romeinen en de oorspronkelijke bewoners van het gebied.

Wandelen met je smartphone!

Deze wandeling is ook
beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Recente reacties

Geen reacties bij deze wandeling in de afgelopen 3 maanden.

In de buurt

Toon in de buurt

Je vindt deze wandeling ook in:

Gratis nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info