Rondje Trappist

Hart van Brabant

Versiedatum: 11-06-2024

www.wandelpaden.comwww.wandelpaden.comwww.wandelpaden.comwww.wandelpaden.comwww.wandelpaden.comwww.wandelpaden.comwww.wandelpaden.comwww.wandelpaden.comwww.wandelpaden.com
17 KM
Start:

Trappistenklooster Koningshoeven, Berkel-Enschot

Details

Voor deze wandeling is gekozen voor 'Rondje Trappist'. Het gaat hier immers om een rondwandeling met vertrek en aankomst bij de Trappistenabdij Koningshoeven. Bovendien is de Abdij Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven de oudste abdij in Nederland, die een eigen trappistenbier op de markt brengt. En betekent dat na afloop van deze wandeling het proeflokaal een prima gelegenheid biedt om met een 'Rondje Trappist' na te genieten van de indrukken opgedaan tijdens deze wandeling in het Hart van Brabant!

Deze rondwandeling voert ons vanaf de Trappistenabdij Koningshoeven iets meer dan 500 meter over de drukke Eindhovenseweg richting Tilburg. Voor de brug over het Wilhelminakanaal blijven we even het kanaal volgen om dan onder Knooppunt De Baars door te wandelen. Hier gaat de route verder naar het Bergh of Galgeven en over Landgoed Ter Braakloop. Bij het Mariakapelletje kiezen we het bospad naar het bos- en heidegebied Oude Hondsberg. Vanaf hier volgen we het jaagpad in het beekdal van de Reusel stroomopwaarts tot voorbij Moergestel. Vanuit de zuidkant van Moergestel komen we over de A58 in het open landbouwgebied gebied tussen de A58 en het Wilhelminakanaal, waar we over Herstalse Dijk naar de Kerkeindsche Heide wandelen. Door dit bosgebied keren we terug naar de Trappistenabdij Koningshoeven, waarbij we op het laatste stuk opnieuw een kilometer over de drukke Eindhovenseweg wandelen.

Wandelen met je smartphone!

Deze wandeling is ook
beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Recente reacties

Geen reacties bij deze wandeling in de afgelopen 3 maanden.

In de buurt

Toon in de buurt

Gratis nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info