Shoptocht Gouda

Stadswandeling met hoog winkel- en horecagehalte

Versiedatum: 10-12-2015

Korte GroenendaalVan Bergen IJzendoornparkSint JanskerkLooierspoortHof van JanseniusIn de KaaswinkelLangs de ZeugstraatLange  GroenendaalMarkt, stadhuis
5 KM
Bron:

Reis je fit

Start:

station Gouda

Details

Gouda staat niet alleen bekend om haar Goudse Kaas maar bij (stads)wandelaars ook om de vele pittoreske straatjes, hofjes, het historische Stadhuis en De Waag. Na de trein uitgestapt te zijn wandel je eerst door het prachtige, romantische Van Bergen IJzendoornpark met daarlangs een paar fraaie Jugendstilhuizen. Daarna maak je een paar slingerbewegingen door de compacte historische binnenstad en komt daarmee door smalle steegjes en een enkele hofje met klinkende namen, zoals Geertje den Bultsteeg, Looierspoort, Vissteeg, Speldemakerssteeg, Koster Gijzensteeg, Het Joodse Poortje en het Hof van Jansenius. Tijdens het winkelgedeelte kun je je shophart uitleven in de Lange- en Korte Groenendaal, de twee leukste winkelstraten van Gouda. Maar de Lange Tiendeweg mag er met een grote kaaswinkel ook zijn. Uiteraard kom je langs de imposante Sint Janskerk, het Museum Gouda en ook over de Markt met niet alleen dat historische Stadhuis en De Waag (met daarin het Kaasmuseum) maar ook talrijke gezellige horecagelegenheden. Het laatste deel van deze winkelwandelroute komt door het overdekte winkelcentrum Nieuwe Marktpassage.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. De versiedatum vind je bovenaan de routebeschrijving.

Wandelen met je smartphone!

Deze wandeling is ook
beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Recente reacties

verschillen

Suzan Verhelst, 14-04-2024

Ik heb mail verstuurd

Alle reacties

In de buurt

Toon in de buurt

Gratis nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info