Shoptocht Haarlem

Stadswandeling met hoog winkel- en horecagehalte

Versiedatum: 10-11-2016

GierstraatKleine HoutstraatJopenkerk met bierbrouwerijWarmoesstraatHofje van NobletSint BavokerkFrans Loenen hofjeGasthuisstraatSpaarne, molen De Adriaan
6 KM
Bron:

Reis je fit

Start:

station Haarlem

Details

Als er een stad in Nederland bekend is om de vele hofjes, dan is het Haarlem wel. Je komt langs de volgende hofjes: het Lutherse Hofje, het Frans Loenen Hofje, het Hofje van Loo, de Proveniershof, de Egelantiertuin, de Begijnhof en bijna aan het einde van de wandeling het Hofje van Noblet. Maar dat is niet het enige waarvoor je deze gezellige winkelstad bezoekt: tussen al die hofjes door kuier je door smalle steegjes en pittoreske winkelstraatjes waar je in de meest aparte winkeltjes leuke spulletjes kunt kopen. Onderweg raakt de route ook de grote winkelstraten aan. Na de grote Markt, met talrijke terrasjes en de imposante Sint Bavokerk, wandel je door het Begijnhof naar rivier het Spaarne met daar de prachtige molen De Adriaan. Onderweg zin in een museum, je komt in de buurt van het Frans Hals Museum.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. De versiedatum vind je bovenaan de routebeschrijving.

Wandelen met je smartphone!

Deze wandeling is ook
beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Recente reacties

Geen reacties bij deze wandeling in de afgelopen 3 maanden.

In de buurt

Toon in de buurt

Gratis nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info