Shoptocht Zutphen

Stadswandeling met hoog winkel- en horecagehalte

Versiedatum: 29-11-2016

WaakzaamHoutmarktZaadmarktWaterspeelwerkGroenmarktGroenmarktMartinetsingelDrogenapstorenPelikaanstraatPoilsbroekpassageCR De Gracht, LaarstraatBeukerstraatKorte Beukerstraat - BeukerstraatKorte BeukerstraatBroederenkerkstraatBroederenkerk, hofjeBroederenkerk, bibliotheek
4 KM
Bron:

Reis je fit

Start:

station Zutphen

Details

Vrij vlot nadat je de trein bent uitgestapt loop je een leuk stukje langs de Molengracht. Eigenlijk is dit riviertje de Berkel die langs het oude stadsdeel stromend uitmondt in de IJssel, ook daar kom je even langs en ziet daar het 'Waterspeelwerk'. Daarna maak je een paar slingers door de oude binnenstad en komt door zoveel mogelijk leuke winkelstraatjes. Een van die straatjes is de Korte Beukerstraat, uitgeroepen tot het leukste winkelstraatje van het supergezellige Hanzestadje Zutphen. Gezellig is het zeker op de Zaadmarkt, de Houtmarkt en de Groenmarkt; je treft daar talrijke horecagelegenheden met terrasjes. Het nodige groen krijg je met deze korte wandeling ook te zien: je komt door en langs twee romantische hofjes en na een rondje om de oude St. Walburgiskerk wandel je over de groene Martinetsingel. Daar vanaf heb je een mooi uitzicht op de oude stadskern. Door de Drogenapstoren (een oude stadspoort) loop je naar de Polsbroekpassage, met daar een mooi park. Daarna volgen de meeste winkelstraatjes van deze shoptocht, de reeds genoemde markten (waar ook weekmarkten worden gehouden) en kom je langs de Broederenkerk met daarin de Graafschapbibliotheek. Bijna aan het einde van deze tocht kun je nog een leuke rondvaart maken met de fluisterboot.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. De versiedatum vind je bovenaan de routebeschrijving.

Wandelen met je smartphone!

Deze wandeling is ook
beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Recente reacties

Geen reacties bij deze wandeling in de afgelopen 3 maanden.

In de buurt

Toon in de buurt

Gratis nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info