Shoptocht Zutphen

Stadswandeling met hoog winkel- en horecagehalte

Shoptocht Zutphen
 • Bron:

  Reis je fit

 • Afstand:

  4 km

 • Startplaats:

  Zutphen

 • Startadres:

  station Zutphen
  Stationsplein 12
  7201 ML Zutphen

 • Coördinaten:

  52°8’39” N   6°11’40” E

Vrij vlot nadat je de trein bent uitgestapt loop je een leuk stukje langs de Molengracht. Eigenlijk is dit riviertje de Berkel die langs het oude stadsdeel stromend uitmondt in de IJssel, ook daar kom je even langs en ziet daar het 'Waterspeelwerk'. Daarna maak je een paar slingers door de oude binnenstad en komt door zoveel mogelijk leuke winkelstraatjes. Een van die straatjes is de Korte Beukerstraat, uitgeroepen tot het leukste winkelstraatje van het supergezellige Hanzestadje Zutphen. Gezellig is het zeker op de Zaadmarkt, de Houtmarkt en de Groenmarkt; je treft daar talrijke horecagelegenheden met terrasjes. Het nodige groen krijg je met deze korte wandeling ook te zien: je komt door en langs twee romantische hofjes en na een rondje om de oude St. Walburgiskerk wandel je over de groene Martinetsingel. Daar vanaf heb je een mooi uitzicht op de oude stadskern. Door de Drogenapstoren (een oude stadspoort) loop je naar de Polsbroekpassage, met daar een mooi park. Daarna volgen de meeste winkelstraatjes van deze shoptocht, de reeds genoemde markten (waar ook weekmarkten worden gehouden) en kom je langs de Broederenkerk met daarin de Graafschapbibliotheek. Bijna aan het einde van deze tocht kun je nog een leuke rondvaart maken met de fluisterboot.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Niet op zondag

Gerrit-Jan, 10-11-2019

Wij wilden een bezoek brengen aan het museum in Zutphen voor de werken van Jo Spier en combineren dat dan graag met een stadswandeling van Bart. Je krijgt dan snel een indruk van deze stad. We waren er al een paar keer eerder geweest maar dat was lang geleden. Aan de achterkant van het station is de omgeving sterk veranderd en voor de autorijders onder ons daar is sinds enige tijd een prima parkeergarage. In punt 1 richting de Marschpoort is even opletten geblazen omdat er wat wijzigingen lijken te zijn gemaakt (medio 2018) door onder andere een waterkunstwerk en wat vergroening. Dus even opletten hier verder is de tocht prima te volgen en is Zutphen een machtig mooi Hanzestadje wat goed onderhouden lijkt te worden. Zolang als het duurt: de werken van Jo Spier zijn echt de moeite waard en brengen een glimlach om je lippen. Waarom als onderwerp niet op zondag? Zutphen kent maar een beperkt aantal koopzondagen en dat was vandaag niet. Heerlijk genieten van het mooie weer en de rustige weggetjes. Een enkele winkel met dure outdoorkleding is open maar verder niks. Buiten de horeca natuurlijk.

Toptocht Zutphen

Yolanda van Hensbergen, 01-12-2018

is een toepasselijke naam voor deze onverwacht leuke wandeling. Ik had grote lange winkelstraten verwacht maar de straatjes zijn leuk en sfeervol. Je komt ook langs leuke bezienswaardigheden van de stad. We gaan zeker meer toptochten doen!!

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info