Te gek om los te lopen Den Dolder

Willem Arntsz Hoeve

Te gek om los te lopen Den Dolder
 • Bron:

  Rutger Burgers

 • Afstand:

  12 km

 • Startplaats:

  Den Dolder

 • Startadres:

  station Den Dolder
  Dolderseweg 148
  3734 BL Den Dolder

 • Coördinaten:

  52°8’24” N   5°14’31” E

Als niets vermoedende wandelaar verwacht je bij de naam Willem Arntsz Hoeve een karakteristieke boerderij op het Utrechtse platteland. En zo is het met deze inrichting dik honderd jaar geleden ook begonnen. In de hang naar de behandeling van krankzinnigen in een meer natuurlijke omgeving liet de Utrechtse Willem Arntsz Stichting op de woeste heide ten oosten van de stad een boerderij bouwen. De modelboerderij groeide al snel uit tot een middelgroot gesticht in een bosrijke omgeving. Je wandelt er nu langs verschillende klassieke paviljoens, de zusterhuizen en het mooie directiegebouw. Even later stap je door de prachtige bossen van Landgoed Pijnenburg. En natuurlijk is het struintochtje over de Lange Duinen een toppertje in de route.

Reacties op wandelingen

Re: routebeschrijving

Rutger Burgers, 28-09-2020

Jammer dat jullie er met de routebeschrijving niet uitkwamen. Het lijkt er op dat de namen van de gebouwen zijn verdwenen. We zullen de beschrijving eens nalopen. Dank voor je melding.

Routebeschrijving

Titia Dijkstra, 26-09-2020

Wij vonden de routebeschrijving niet te doen. Op het terrein van een instelling staat in de routebeschrijving op een gegeven moment namen bij gebouwen. Deze namen waren er niet (in ieder geval niet te zien vanaf het wandelpad). Later wel weer op de route geraakt, deze echter niet kunnen volgen vanaf het moment dat we op Soestse duinen waren. Wel heel mooi gewandeld - mooi gebied.

Wandeling Den Dolder

Wim van Tuyl, 03-09-2018

Dag Rutger ( en andere wandelaars!) , Ik liep vandaag deze mooie wandeling. Een aanrader. Enkele opmerkingen: - Op het station van Den Dolder is ook een leuke horecaplek: 'De Bijzondere Eetfabriek'. - Punt 1: Laatste zin: de tekst moet luiden " rechtsaf " in plaats van " rechtdoor ". Maar dit blijkt wel min of meer vanzelf. - Punt 2: "Bij 'Bedrijfsgebouw ' linksaf, asfaltweg." Noem in de tekst zoveel als mogelijk de naam van wegen; hier was mogelijk geweest: ' Kapelweg'. - Punt 3: De hoogspanning trof ik niet ( meer) aan. Maar dat is natuurlijk voor de wandeling van geen belang. Bij de kruising die hierna genoemd wordt zou "de tweede" kunnen worden toegevoegd. Er zijn hier meerdere kruisingen. - Punt 5: Na het oversteken van de overweg is de tekst nogal onduidelijk: "Overweg over en direct daarna op vijfsprong rechtdoor, bospaadje omhoog". Die vijfsprong is so wie so nogal lastig terug te vinden in het landschap maar de tekst suggereert bovendien dat je bij het rechtdoor gaan een bospaadje omhoog tegenkomt. Dit blijkt niet het geval. Er blijkt vlak na het passeren van de spoorlijn aan de linker kant een paadje omhoog te lopen. De kaart hielp mij om dit te ontdekken.De tekst niet. Het opvoeren van de onduidelijke 'vijfsprong rechtdoor' bleek desoriënterend. Ik suggereer: " Overweg over en vrij snel een paadje links omhoog". Al die driesprongen daarna bleken ook nogal moeilijk terug te vinden in het landschap. Ook hier bleek het kaartje effectiever dan de tekst. - Punt 9; Grappig: ook hier kon ik (evenmin als bij punt 3) de hoogspanning ontdekken! Zijn de kabels al weer weggehaald? Bedankt voor je inspanningen om ons deze mooie wandeling te kunnen aanbieden! Wim van Tuyl

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Te gek om los te lopen

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Te gek om los te lopen

Horeca

Eetcafé De Egelantier

Dolderseweg 146

3734 BL Den Dolder

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info