Te gek om los te lopen Ermelo

Veldwijk

Te gek om los te lopen Ermelo
 • Bron:

  Rutger Burgers

 • Afstand:

  12 km

 • Startplaats:

  Ermelo

 • Startadres:

  station Ermelo
  Dr. van Dalelaan 9
  3851 JA Ermelo

 • Coördinaten:

  52°18’3” N   5°36’52” E

De streek rond Ermelo staat bekend als streng gereformeerd. Toch is er geen relatie met de oprichting van het eerste gesticht van de 'Vereeniging tot Christelijke verzorging van Krankzinnigen en Zenuwlijders in Nederland'. Landgoed Veldwijk was simpelweg de goedkoopste optie. Veldwijk werd het eerste krankzinnigengesticht dat volgens het paviljoenstelsel werd gebouwd. Het stond daarna model voor andere inrichtingen. Deze wandelroute op de Veluwerand gaat vanaf Ermelo eerst over de mooie terreinen van GGZ Centraal. Daarna kun je de indrukken van Veldwijk tot je laten komen tijdens een zeer gevarieerde wandeling door boerenland, over een flink stuk heide en over het prachtige landgoed Oud-Groevenbeek.

Reacties op wandelingen

Leuke route

Myrthe Korf, 01-07-2019

Vandaag deze route gelopen. Wat een leuke, afwisselende route! Het gele bord met 'Doorgaande wandelroute afgesloten' staat er nu nog steeds! Het Natuurmonumenten-cafe bij Oud-Groevenbeek en de horeca bij het station van Putten zijn op maandag gesloten. Het cafe op het perron van station Ermelo was wel open.

Afwisselend

Lalage, 14-04-2019

Inderdaad een afwisselende wandeling. Halverwege stond er een geel bord met 'doorgaande wandelroute afgesloten', maar je kunt gewoon doorlopen en er is niets aan de hand... Vlak na het kasteel is een café van Natuurmonumenten, wel erg rumoerig, maar je kunt ook buiten zitten.

Mooie tocht

Yolanda, 25-03-2019

Vandaag deze tocht gelopen. Wat een leuke route is dit. Heel veel afwisseling: boerenland, bos, heideveldjes, langs boerderijen en over een schitterend landgoed. We hebben genoten! Trein Putten-Ermelo gaat elk half uur en doet er een paar minuten over, daar hoef je het niet voor te laten!

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Te gek om los te lopen

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Te gek om los te lopen

Horeca

Café-restaurant De Oude Deel

Stationsstraat 125

3881 AC Putten

Restaurant Het Station

Stationsstraat 127

3881 AC Putten

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info