Te gek om los te lopen Santpoort

Meerenberg

Te gek om los te lopen Santpoort
 • Bron:

  Rutger Burgers

 • Afstand:

  9 km

 • Startplaats:

  Santpoort

 • Startadres:

  station Santpoort Zuid
  Willem de Zwijgerlaan 61
  Santpoort-Zuid

 • Coördinaten:

  52°25’9” N   4°37’53” E

Noord-Holland was de enige provincie die na de aanvaarding van de Krankzinnigenwet het initiatief nam om een psychiatrisch ziekenhuis in het leven te roepen. Het ziekenhuis werd het eerste grote krankzinnigengesticht in Nederland. Vanaf de Brederodelaan zie je de voormalige entree met recht daar achter het kolossale hoofdgebouw. Het monumentale gebouwencomplex moet nog een passende bestemming krijgen. Over het lommerrijke landgoed van de voormalige hofstede kom je snel in de Kennemerduinen. Vanuit de hoge binnenduinen sta je na een korte klim bovenop de Starreberg, met uitzicht tot aan zee. Puur genieten! De route gaat daarna op en neer door halfopen duin naar landgoed Duin en Kruidberg. Kastanje- en beukenlanen verklappen de historie. Via de Engelse tuin bereik je het fraaie landhuis, tegenwoordig domein voor een chique hotel.

Reacties op wandelingen

'Loslopen'

Rutger Burgers, 26-04-2018

Dank voor je positieve feedback. Wellicht is deze dan een goede aanvulling: https://www.wandelzoekpagina.nl/wandeling/trage-tocht-santpoort-zuid/17162/

'Loslopen'

Rita troost, 26-04-2018

Een schitterende wandeling over het terrein van 'Meerenberg', de Kennemerduinen en Duin en Kruidberg. Zeker in het voorjaar een echte aanrader. De stilte, de sfeer en het frisse groen, kortom volop genieten. Wat mij betreft mocht de wandeling nog wel een paar km erbij hebben.

Zonnige dag

Bakker, 28-05-2017

Vandaag gelopen op een zonnige dag. Weinig beschutting voor de zon en veel mulle zandpaden (maar ja, het zijn de duinen hè dus dat is te verwachten). Daardoor een pittige wandeling. We hebben genoten van de rust en schitterende omgeving. Perfecte routebeschrijving (ondanks de wegwerkzaamheden bij punt 2 konden we de route goed volgen)

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Te gek om los te lopen

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Te gek om los te lopen

Horeca

Hoeve Duin en Kruidberg

Duin en Kruidbergerweg 91

2071 LG Santpoort Noord

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info