Tiel - Druten

Struinen langs de Waal

Tiel - Druten
 • Bron:

  Rivierenland

 • Afstand:

  30 km

 • Startplaats:

  Tiel

 • Startadres:

  Parkeerterrein Waalkade Tiel
  Waalkade
  Tiel

 • Coördinaten:

  51°53’4” N   5°26’27” E

Je kunt de wandeling op vier punten beginnen. Je maakt kennis met de bakstenenindustrie en daalt met een touw een talud af. Onderweg verleiden geheime rivierduinen en zandstrandjes je het pad te verlaten. Een deel van de route gaat door de uiterwaarden. Staat dat gebied onder water, dan kun je een alternatieve weg volgen.

De kaart is zeer globaal en onduidelijk. Gebruik eventueel ook de gedetailleerde kaart.

Meer struinroutes langs de Waal

Reacties op wandelingen

Tiel Druten langs de waal

S van Dun, 05-06-2017

Slecht aangegeven. Meerdere bordjes missen. Rekening houden met de vaartijden van de pont. Je ziet de Waal ook hele stukken niet. Dat is jammer, want dan zie je weinig langs de rechte weg

Paadje met touw

Stefan, 14-05-2012

Direct na de brug over het kanaal kun je rechtsaf met behulp van een dik touw via het talud naar beneden. De route is hier niet duidelijk aangegeven.

Voor avonturiers

Stefan, 14-05-2012

Deze wandeling is een avontuur zowel vanwege de afstand, het terrein als de (gedeeltelijk) ontbrekende markering. Aan de zuidkant van de Waal is de markering onvolledig en onduidelijk. Zorg dat je hier de Waal volgt. De route in natuurgebied-in-ontwikkeling Kaliwaal is niet doorlopend. Het is een mooi gebied, maar je moet hier heen en weer lopen om de route te kunnen volgen. Sla dit stuk dus over als je 30 km al genoeg vindt. De markering aan noordkant is goed. Hier zijn ook overstapjes over prikkeldraad. De kaart is zeer globaal en onduidelijk. Gebruik eventueel ook de gedetailleerde kaart. Het is een mooi gebied, zeker in mei met de bloeiende meidoorn en nog niet zo hoge brandnetels. Dus: nu doen!

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info