Trage Tocht Amsterdam Osdorp

Struinen door de Tuinen van West

Trage Tocht Amsterdam Osdorp
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  11 km

 • Startplaats:

  Osdorp

 • Startadres:

  tramhalte Matterhorn
  Akersingel 205-225
  1060 NK Amsterdam

 • Coördinaten:

  52°21’6” N   4°46’41” E

Tussen Osdorp en Sloten houdt de bebouwing van Amsterdam zo'n beetje op. Hier beginnen wij aan de Trage Tocht Amsterdam Osdorp, om precies te zijn bij de eindhalte van tram 1 aan de rand van nieuwbouwwijk De Aker. De wandeling begint met een aardig ommetje over Herdenkingspark Westgaarde. Via de achteruitgang (poort geopend 8.00-18.00 uur) bereiken we de Lutkemeerweg, in het hart van een diepe polder. Het voelt alsof je een andere wereld binnenstapt! Even voorbij boerderij De Melkweg lopen we de grasdijk op en zijn we midden in het boerenland. De dijk markeert de rand van de droogmakerij. Je moet je bedenken dat dit eivormige poldertje pas in 1864, twaalf jaar na de grote Haarlemmermeer, werd drooggemalen. Via een prachtig weidepad wandelen we langs slootjes door de Osdorper Bovenpolder, tussen talloze ganzen en zelfs ooievaars. We steken de lintbebouwing van de Osdorperweg over en krijgen wederom gras onder de voeten, nu in de Binnenpolder. We koersen richting de boomgaarden van de Fruittuin van West. Het jonge fruitteeltbedrijf is nu ook een populaire uitspanning, waar de sapjes, de theetjes en de taartjes goed smaken. Na de pauze leidt de tocht langs het Fluisterbos en over een weidepad terug naar de Lutkemeer. De snelweg A5 is hier bijna op een steenworp, maar het verkeer is amper te horen. Dat geldt veel minder voor de vliegtuigen van Schiphol. Met ongunstige wind bulderen ze regelmatig boven je hoofd. Maar ach, neem het lawaai voor lief en je hebt een heerlijke wandelmiddag in de 'Tuinen van West'.

Broedseizoen: Geen officieel broedseizoen, maar in lente en zomer amper begaanbaar in verband met hoge brandnetels. In ieder seizoen: lange broek aanbevolen.

Let op: In enkele weilanden jonge stieren in de wei. Blijf rustig en houd afstand. Bij opdringerigheid luid spreken. Betreden op eigen risico.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt.

Reacties op deze wandeling

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Wandelen in Groot Amsterdam

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Wandelen in Groot Amsterdam

Horeca

Fruittuin van West

Tom Schreursweg 48

1067 MC Amsterdam

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend

Deel deze wandeling

facebook twitter pinterest instagram

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info