Trage Tocht Amsterdam Sloterdijk (stadse tochten)

De Bretten, Erasmusgracht en Westerpark

Trage Tocht Amsterdam Sloterdijk (stadse tochten)
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  17 km

 • Startplaats:

  Amsterdam

 • Startadres:

  station Amsterdam Sloterdijk
  Orlyplein 105
  1043 DT Amsterdam

 • Coördinaten:

  52°23’20” N   4°50’15” E

De groenblauwe linten van deze stadse tocht zijn voor menigeen onbekend. Hoogste tijd voor een verkenning, want Amsterdam West heeft veel te bieden. De Groene Gang heeft een wat 'ruige' start over graspaden langs de Haarlemmertrekvaart en door de stadsnatuur van De Bretten. Het is dat je moderne windmolens en bedrijfsgebouwen aan de horizon ziet, anders zou je je in een groene jungle wanen. Na het oversteken van de trekvaart proef je culturele rijkdom in de parken van Geuzenveld en Bos en Lommer. De Erasmusgracht is het lint dat je richting centrum leidt. Zo ver komt het niet want bij de Kostverlorenvaart kiezen we een kruip-door-sluip-door route naar het Westerpark. De voormalige terreinen van de Gemeentelijke Waterleiding en vooral van de Westergasfabriek laten zien hoe industrieel erfgoed op een fraaie wijze in het hedendaagse stadslandschap kan worden ingepast. De rode bakstenen gebouwen van het Westerpark steken af tegen de golvende, groene grasweide. We passeren de monumentale Gashouder op een pad langs een kabbelend 'beekje'. Bizar is dan weer het contrast als we aan de andere kant van het spoor langs de weiden van de Overbrakerpolder wandelen. Neem een break in de 'ouderwetse' Buurtboerderij! We eindigen in stijl met het rustieke dorpje Sloterdijk, pal aan de A10 en het station er achter.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Prachtige, zeer gevarieerde tocht!

Frank van der Meer, 23-05-2020

Alweer een fantastische Trage Tocht in Amsterdam. Deze gevarieerde wandeling zet water en groen in de hoofdrol. Je wandelt over het hippe Westergasfabriekterrein, door het Westerpark en de wildernis van natuurgebied De Bretten. Maar Geuzenveld en Bos en Lommer staan op het program, die veel leuker blijken dan ik dacht. Foto's en verslagje bekijken? Ga naar Frankwandelt.nl/ttsloterdijk

Wandelingen Tuinen van West

Rutger Burgers, 18-10-2018

Beste Patricia Jennyfer, dank voor je belangstelling. Ik reageer even per mail. Groet, Rutger

Wandelingen de tuinen van west

Patricia Jennyfer Michelle Kamstra, 18-10-2018

Hallo , Mijn naam is Patricia en ik ben werkzaam als wandelbegeleidster op het sportpark De Eendracht in het mooie gebied De Tuinen van West , Wij wandelen iedere woensdag ochtend van 9:45 - 12 uur ) met als hoofd startlocatie dit sportpark én om de 3 weken veranderen wij de startlocatie van startplaats om ook zo het uitgestrekte gebied te bewandelen . Iedereen is door de laagdrempeligheid van harte welkom om gezellig mee te wandelen , Door korte pauze´s in te lassen vertellen wij iets over het gebied waar wij op dat moment zijn plus de wandelaars zelf kunnen hun ervaringen delen met de andere wandelaars op zo ook op het sociale als het gezondheids technische vlak aan de conditie te werken. Vanaf woensdag 24 oktober tot woensdag 7 november start de groep vanaf de kantine van dit sportpark door het gebied de Tuinen van West . Aanmelden is niet verplicht máár voor ons als begeleiders wel handig om uw komst te weten zodat wij op u kan wachten . De verzamel tijd tussen 9: 30 & 9:40 zodat u nog gebruik van de toilet kan maken . Na afloop praten wij in de kantine onder een kopje koffie of thee ( betalen ) nog met elkaar nog na . U kunt mij als contact persoon bereiken onder nummer 06- 28 85 42 58 of per mail patriciajennyfer67@live.nl of op de website http://www.sportparkdeeendracht.nl voor overige informatie . Met vriendelijke groet Patricia

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info