Trage Tocht Amsterdam Watergraafsmeer (stadse tocht)

Flevopark, Oeverbos aan de Amstel, Betondorp

Trage Tocht Amsterdam Watergraafsmeer (stadse tocht)
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  Amsterdam

 • Startadres:

  station Amsterdam Science Park
  Kruislaan 261
  1098 SM Amsterdam

 • Coördinaten:

  52°20’54” N   4°56’27” E

Bijzonder in de Watergraafsmeer is dat je de contouren van de diepe droogmakerij te voet uitstekend kunt volgen. We lopen een heel eind op de dijk langs de ringvaart en zien de huizen een stuk lager. Maar voordat we dat doen maken we eerst een ronde over het Science Park, want dat is verrassend leuk. Vele liefhebbers maken van Anna's Tuin en Ruigte een waar paradijs. We wandelen langs het Universum en vinden de dijk op ons pad. Even steken we over voor een uitstapje naar het Flevopark. In het voorjaar komt de geur van daslook je hier tegemoet. Daarna volgen we het pad langs de ringvaart 2,5 km, de dromedarissen op station Amstel komen steeds dichterbij. De oversteek naar de Amsteldijk brengt ons in het Martin Luther Kingpark. Via een boogpaadje in het park bereiken we zijn bronzen beeldje. Voorbij begraafplaats Zorgvlied steken we de Amstel over. Aan de rand van volkstuin Amstelglorie is een mooi natuurpad gemaakt door een bosstrook aan de Amstel. Nog niet zo lang geleden was dit een echte rafelrand. We passeren de oude watertoren en steken door naar de Weespertrekvaart. Die volgen we tot vlak voor de A10 en dan duiken we Betondorp in. Het beroemde tuindorp bestaat alweer honderd jaar. De wit gepleisterde betonnen blokken staan nog fier overeind. Na het plantsoen op de Brink lopen we door de Akkerstraat, waar onze nationale voetbalheld zijn jeugd doorbracht. Tot slot gaat de wandeling over verrassende paadjes aan de rand van sportpark De Meer.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt.

Reacties op wandelingen

Zeer de moeite waard

Louise Wolffensperger-Walraven, 22-02-2021

Goed te volgen route. Ik kom niet zo vaak aan de oostkant van de Amstel en het was leuk om al die 'nieuwbouw' te zien. Voor Anna's Tuin en Ruigte ga ik nog een keer terug in april/mei. Nu was het heel kaal maar wel veelbelovend.

Mooie wandeling

Ben Bakker, 28-11-2020

Mooie wandeling al vond ik die van Noord nog mooier. In het begin klopte de route niet helemaal. Bij het betonplaten pad is meteen op links al die verzamelplaats met geen klinkerpad op rechts. Maar ze zijn hier ook aan het bouwen. Dus je moet gewoon aan einde betonpad rechtsaf, fietspad naast de weg. De rest klopt allemaal perfect.

Topper!

Heleen en Jos, 06-09-2020

We wilden wel eens wat anders dan een klompenpad of strandwandeling. Ons oog viel op deze Stadse tocht. Vroeg op pad gegaan, daardoor konden we nog net een parkeerplek bemachtigen op de parkeerplaats bij de Jaap Edenbaan. Gezellige drukte op en om de sportvelden. Verder langs de route ook veel genieters van het mooie weer, wandelend, fietsend, skatend en roeiend. Dat er nog zoveel groen is zo dicht bij en in de stad! Veel te zien langs de route, de kilometers vlogen voorbij! Koffie en thee op het terras van Thuis aan de Amstel. Daarna het laatste stukje, via Betondorp, terug naar de auto. Helaas hebben wij de muurschildering van Johan Cruijff (foto op de site) gemist. Een topper, deze route! Bedankt!

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Café-restaurant Polder

Science Park 201

1098 XH Amsterdam

Proeflokaal 't Nieuwe Diep

Flevopark 13

1095 KE Amsterdam

Poesiat & Kater

Polderweg 648

1093 KP Amsterdam

Amstel Boathouse

Amsteldijk 223

1079 LK Amsterdam

Thuis aan de Amstel

Korte Ouderkerkerdijk 45

1096 AC Amsterdam

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info