Trage Tocht Amsterdam Watergraafsmeer (stadse tocht)

Flevopark, Oeverbos aan de Amstel, Betondorp

Trage Tocht Amsterdam Watergraafsmeer (stadse tocht)
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  Amsterdam

 • Startadres:

  station Amsterdam Science Park
  Kruislaan 261
  1098 SM Amsterdam

 • Coördinaten:

  52°20’54” N   4°56’27” E

Bijzonder in de Watergraafsmeer is dat je de contouren van de diepe droogmakerij te voet uitstekend kunt volgen. We lopen een heel eind op de dijk langs de ringvaart en zien de huizen een stuk lager. Maar voordat we dat doen maken we eerst een ronde over het Science Park, want dat is verrassend leuk. Vele liefhebbers maken van Anna's Tuin en Ruigte een waar paradijs. We wandelen langs het Universum en vinden de dijk op ons pad. Even steken we over voor een uitstapje naar het Flevopark. In het voorjaar komt de geur van daslook je hier tegemoet. Daarna volgen we het pad langs de ringvaart 2,5 km, de dromedarissen op station Amstel komen steeds dichterbij. De oversteek naar de Amsteldijk brengt ons in het Martin Luther Kingpark. Via een boogpaadje in het park bereiken we zijn bronzen beeldje. Voorbij begraafplaats Zorgvlied steken we de Amstel over. Aan de rand van volkstuin Amstelglorie is een mooi natuurpad gemaakt door een bosstrook aan de Amstel. Nog niet zo lang geleden was dit een echte rafelrand. We passeren de oude watertoren en steken door naar de Weespertrekvaart. Die volgen we tot vlak voor de A10 en dan duiken we Betondorp in. Het beroemde tuindorp bestaat alweer honderd jaar. De wit gepleisterde betonnen blokken staan nog fier overeind. Na het plantsoen op de Brink lopen we door de Akkerstraat, waar onze nationale voetbalheld zijn jeugd doorbracht. Tot slot gaat de wandeling over verrassende paadjes aan de rand van sportpark De Meer.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Mooie afwisselende wandeling

Dave, 06-06-2020

Een mooie wandeling door Amsterdam. Wandelen over leuke groene gangen paadjes, mooie park en oeverbos, langs water en meer. Een beeldverslag zien? Kijk op: https://youtu.be/fgiSpNG2B9A

Leuke reactie

Rutger Burgers, 18-04-2020

Dank je wel Frank voor de leuke reactie. Ik ben zelf ook zo enthousiast over deze wandeling dat ik 'm ga opnemen in de Trage Tochten wandelgids voor Groot Amsterdam.

Zeer afwisselende en leuke tocht!

Frank van der Meer, 17-04-2020

Bijzonder afwisselende Trage Tocht door onbekend Amsterdam. Ben je bijvoorbeeld weleens in Betondorp geweest? Moet je geweest zijn, al is het maar omdat nummer 14 er is opgegroeid. Ook het Science Park en het rafelrandige oeverbos langs de Amstel zijn een ontdekking. En zo grossiert deze tocht in een hele serie gekke plekken. Doen! Foto's en verslagje bekijken? Ga naar Frankwandelt.nl/ttwatergraafsmeer

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info