Trage Tocht Arnhem noord

Sonsbeek en landgoederen

Trage Tocht Arnhem noord
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  Arnhem

 • Startadres:

  station Arnhem
  Stationsplein 38
  6811 KK Arnhem

 • Coördinaten:

  51°59’3” N   5°54’12” E

Een verrassende wandeling aan de noordkant van Arnhem. Eigenlijk lopen we steeds langs de randen van de stad, maar we hebben eerder het idee dat we midden op de Veluwe wandelen. Op station Arnhem nemen we via de tunnel over het spoor de uitgang aan de Sonsbeekzijde. We wandelen al snel door park Sonsbeek langs vijvers en beekjes. In het park zijn een bezoekerscentrum, watermuseum en diverse horecagelegenheden. We komen langs kasteel Zypendaal en wandelen over de glooiende randen langs beekdal, bos en open velden. Na de oversteek van de N785 lopen we over een eikenlaan en door de dennenbossen van voormalig landgoed Schaarsbergen. Het tweede deel van deze wandeling gaat over de prachtige, glooiende landgoederen Warnsborn, Vijverberg, Lichtenbeek, Boschveld en Mariëndaal. Deze landgoederen staan garant voor veel landschappelijke variatie: Groot Warnsborn met z'n fraaie oranjerie, heideveldjes, graslandjes, brede beukenlanen en kronkelende paadjes, beekjes en vijvers. We passeren een fraaie theekoepel op landgoed Boschveld en als toefje op de pudding wandelen we door 'De Groene Bedstee' op landgoed Mariëndaal. Langs het diepgelegen spooremplacement lopen we terug naar het station.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Laatste reactie op EGH ter Laan

Rob Wolfs, 24-07-2018

Vervelend dat u verdwaald bent. Hieronder kunt u lezen dat andere wandelaars zeer tevreden zijn over de routebeschrijving. Het is daar bij de oversteek van de weg echt heel duidelijk. Waarschijnlijk bent u een eerdere keer te ver doorgelopen. Ik stop hiermee de discussie.

Arnhem Noord

EGH ter Laan, 24-07-2018

Wat wordt bedoeld met langs het bordje Schaarbergen, laat je dat bord links liggen? Ik ben daar al een verdwaald...

Nogmaals reactie op EGH ter Laan

Rob Wolfs, 24-07-2018

Het spijt me, maar ik begrijp echt niet wat u bedoelt. Dit staat in de routebeschrijving: "3. Deze asfaltwegen oversteken en rechtdoor langs een bordje 'Schaarsbergen', een breed bospad. Steeds rechtdoor en aan het eind rechtsaf..." Er is hier geen sprake van een hek en ook niet van een pad naar links.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Bezoekerscentrum Sonsbeek

Zijpendaalseweg 24a

6814 CL Arnhem

Brasserie Aquarium

Zijpendaalseweg 26-28

6814 CL Arnhem

Brasserie De Boerderij

Parkweg 2

6815 DJ Arnhem

De Palatijn

Tellegenlaan 4

6814 BT Arnhem

Landgoed Hotel Groot Warnsborn

Bakenbergseweg 277

6816 VP Arnhem

Restaurant De Leeren Doedel

Amsterdamseweg 467

6816 VK Arnhem

Theeschenkerij hoeve Klein Mariëndaal

Diependalseweg 4

6813 GE Arnhem

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info