Trage Tocht Assen-Westlaren

Drentse Aa

Trage Tocht Assen-Westlaren
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  20 km

 • Startplaats:

  Assen

 • Startadres:

  station Assen
  Stationsplein 2
  9401 LB Assen

 • Coördinaten:

  52°59’31” N   6°34’13” E

We wandelen van Assen naar Westlaren, van zuid naar noord, langs en dwars door het brede en langgerekte beekdallandschap van de Drentse Aa. De Drentse Aa is eigenlijk niets meer dan een verzamelnaam voor een samenstel van steeds weer anders genoemde beken: Deurzerdiep, Loonerdiep, Taarlosediep, Oudemolensche diep en Schipborgsche diep. Kleine stukjes lopen we pal langs de kronkelende beek, maar steeds houden we zicht op het prachtige beekdal. Met de Drentse Aa is ook het oude, typisch Drentse esdorpenlandschap bewaard gebleven: de Saksische boerderijen rond de brink, de akkers op de bolle essen, de hoger gelegen velden en de hooilanden en weilanden in het lager gelegen beekdal. Sinds december 2002 is het gebied één van de twintig Nationale Parken en sinds 2007 ook één van de twintig Nationale Landschappen van Nederland.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt.

Reacties op wandelingen

Reactie op Nella

Rob Wolfs, 25-02-2021

Zolang er geen bordje 'verboden toegang' staat, mag je daar lopen. Bordjes 'eigen weg' of 'privé' zeggen niets over de toegankelijkheid van een weg of pad.

Bordje 'Eigen weg' is nu verbodsbord

Nella Scholtens, 25-02-2021

Onder punt 5 in regel 3 is sprake van een bordje 'Eigen weg', maar inmiddels hangt er meer een soort verbodsbord, 'Privé' met dreigende rode rand. Ik wilde de mensen niet boos maken en ben doorgelopen op het fietspad. Je komt even later bij fietsknooppunt 39 en dan kun je doorlopen naar knooppunt 89, tot aan de uitspanning Drentsche Aa (4 regels van onderen). Ook een mooi stukje, daar niet van, maar dus wel verhard en vrij druk want je komt door Zeegse. De oever van het Loonerdiep is ook in februari een spannende modderpoel. Het ging nét. Ik had de wandeling wel eens eerder gelopen en wist waar ik uit zou komen, op dat pad tussen de eikenbomen. Als ik dat niet goed had kunnen overzien, had ik waarschijnlijk een omweg proberen te zoeken via Loon, ofzoiets.

Natte ondergrond

Inge, 03-01-2021

Ik heb de wandeling gisteren gelopen, erg mooi. Echter bij punt 3 langs de Loonerdiep is het op het moment erg nat. Ik had gelukkig hikingstokken bij mij en ben er doorheen gewaad en heb mijn stokken nog uitgeleend aan anderen om er veilig doorheen te lopen. Je moet hier echt waterdichte schoenen aan hebben. Verder was het prima te doen!

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Dwalen door Drenthe

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Dwalen door Drenthe

Horeca

Herberg van Loon

Gasterenseweg 1

9409 TJ Loon

Restaurant van Tarel

Dorpsweg 3

9485 TB Taarlo

Herberg De Fazant

Hoofdweg 118

9484 TB Oudemolen

Café-restaurant De Drentsche Aa

Ruiterweg 2

9469 PN Schipborg

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info