Trage Tocht Bathmen

De Bannink, Gooiermars en Apenhuizen

Versiedatum: 25-03-2024

Rodijksweg De BanninkBoerderij ApenhuizenOude MolenBathmensewegTraasterboschHoeve op De BanninkHoeve op De BanninkHoeve op De BanninkIn de GooiermarsBoerderij aan RodijkswegBoerderij aan RodijkswegHuis De BanninkRodijksweg De BanninkRodijksweg De BanninkSchipbeekSchipbeek
17 KM
Start:

TOP Bathmen

Details

De lieflijk glooiende landerijen ten oosten van Deventer bieden een heerlijk decor voor een Trage Tocht vanuit het van oudsher boerendorp Bathmen. In dit typisch Sallandse landschap wandelen we om te beginnen langs de Schipbeek. Een schouwpad en een fietspad leiden ons langs de rechtgetrokken beek, aan de rand van de bollende Bathmense enk. De steeds aanwezige ruis van de snelweg moeten we hier voor lief nemen. Eenmaal op landgoed De Bannink gaat de route over karrensporen en mooie zandwegen. We passeren enkele oude landgoedboerderijen aan de Rodijksweg en doen met een lusje ook het landhuis aan. Het huis met karakteristiek torentje en het bijbehorende koetshuis zijn gebouwd in neorenaissance stijl. Ook het land ten noorden van de spoorlijn hoort bij De Bannink. Je loopt er in de Gooiermars, van oorsprong een moerassige laagte. De afgelopen jaren is hier 60 ha landbouwgrond omgezet in natuur. De kwelrijke graslanden worden begraasd door Charolais (wit) en Brandrode koeien. Via het Traasterbosch van IJssellandschap en buurtschap Oude Molen bereiken we Apenhuizen ten oosten van Bathmen. Ook hier zien we weer mooie boerderijen in glooiend boerenland. Terug nemen we niet de kortste route, maar maken we een onverhard ommetje langs de begraafplaats, de looenk en de Schipbeek.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf en de GPX-track hebt.

Wandelen met je smartphone!

Deze wandeling is ook
beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Recente reacties

TT Bathmen

Rob Wolfs, 25-03-2024

Trage Tocht Bathmen is nagelopen en gecontroleerd. Op een paar kleine tekstwijzigingen na nog helemaal in orde. Met dank aan Eduard Camping.

Alle reacties

In de buurt

Toon in de buurt

Gratis nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info