Trage Tocht Beckum

Flierveld en Hagmolenbeek

Trage Tocht Beckum
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  Beckum

 • Startadres:

  RK-kerk, Beckum
  Haaksbergerstraat 187
  7554 PA Beckum

 • Coördinaten:

  52°12’35” N   6°44’28” E

We maken een mooie achtvormige wandeling, grotendeels over gronden van landgoed Twickel rondom Beckum. Wat een idyllisch landschap en wat een rust! Behalve dan de hoofdstraat door Beckum, maar daar hebben we dan wel weer horeca. Op het eerste deel van de tocht wandelen we over het Kerkveldervoetpad - een oud kerkenpad tussen Beckum en Delden - langs bosjes en heidevelden. De route vervolgt over brede halfverharde wegen tussen de velden. Na het oversteken van de Wolfkaterweg volgen we het Loninkvoetpad langs boerderijen en het dal van de Hagmolenbeek. De beek is hier versmald en kronkelt weer, zodat de gronden naast de beek gemakkelijker onder water lopen. Schapenboer Hofstede van Erve Loninkwoner maakt met zijn 'Boeren voor Natuur' gretig gebruik van deze vernatting. We komen weer terug in Beckum en maken nog een tweede rondje aan de zuidkant op de rand van bos en boerenland. Op deze ronde lopen we diverse keren over het erf van de typische Twickelboerderijen, goed herkenbaar aan de wit-zwarte luiken. Het Altenavoetpad leidt ons over de Buitenbeek en door het Altena's bos terug naar Beckum.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt.

Reacties op deze wandeling

Tip

Vera, 24-05-2020

Mooie en leuke route om te lopen, maar lange stukken over smalle mountanbike- fietspaden. Bedenk van te voren of het erg druk zal zijn met deze fietsers zodat het relaxter is om te lopen.

2 etappes

Frits Schipper, 15-08-2018

Deze trage tocht Beckum in twee etappes gelopen. De eerste lus op maandagmiddag 6 augustus, de tweede op zondag 12 augustus. Beide dagen genoten van de wandeling, goed aangegeven route. Veel mooie natuur gezien en zelfs een heideveldje! Heb wel vaker rond Beckum gewandeld, maar met deze wandeling toch ook ...

Prachtige route!

Karin Lam, 27-03-2017

Gisteren genoten van een prachtig zonnige dag en van deze supermooie wandelroute. Erg goed aangegeven, top! Twee lusjes van acht km - zeer goed te doen - helemaal met koffiestop, incl. appeltaart ? Zeer voor herhaling vatbaar en een absolute aanrader!

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Café Halfweg

Pastoor Ossestraat 40

7554 SW Beckum

Restaurant Bij Boenders

Beckumerkerkweg 20

7554 PV Beckum

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info