Trage Tocht Beegden

Lange Vlieter, Boschmolenplas en Lateraalkanaal

Trage Tocht Beegden
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  Beegden

 • Startadres:

  kerk, Beegden
  Kerkstraat 2
  6099 BV Beegden

 • Coördinaten:

  51°11’17” N   5°55’13” E

We maken in Midden-Limburg onder de rook van Roermond een bijzondere, grotendeels onverharde wandeling in het gebied van de Maasplassen tussen Beegden en Panheel. We verlaten Beegden al snel en lopen over een breed grindpad langs de Lange Vlieter, een rustige Maasplas met veel vogels op het water. Als contrast in de verte steeds zicht op hoogspanningsleidingen en de Clauscentrale. De route vervolgt even langs een volgende Maasplas, de Boschmolenplas. We lopen langs de Panheelderbeek geflankeerd door een fraaie rij berkenbomen naar de duiklocatie in Panheel. Na Panheel wordt het spannend: smalle, avontuurlijke paadjes leiden ons langs de plassen Polderveld en Tesken. We passeren over stapstenen langs een touw inhammen van de plas. Over een mooie hoog gelegen grasdijk komen we bij natuurgebied De Slaag, pal aan de Maas. We lopen om de voormalige grindontginning heen. Op het laatste deel van de tocht wandelen we langs het Lateraalkanaal en de indrukwekkende sluis van Heel weer terug in de richting van Beegden.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Prachtige wandeling

Jan en José, 01-05-2020

We hebben deze wandeling gelopen op 30 april 2020. We dachten dat het 'een rondje rond de put' was, maar het bleek een van de mooiste wandelingen van het seizoen te zijn! Je wordt rondgeleid door een prachtig gebied, water, bossen en sluis. De sluis is druk bevaren, dus een leuke plek om hier even op een van de bankjes het spektakel te aanschouwen. Ik zou deze wandeling aan iedereen willen aanbevelen. De wandeling is niet te lang en niet te kort en goed te bewandelen.

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Lopen door landelijk Limburg

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Lopen door landelijk Limburg

Horeca

Café Ut Praothoes

Kruisstraat 20

6099 BL Beegden

Restaurant Boschmolenplas

Bosmolenweg 16

6097 NG Panheel

Ut Aethoes

Dorpstraat 2

6099 BJ Beegden

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info