Trage Tocht Blaricum

Tafelberg- en Blaricummerheide, Bikbergen en Crailo

Trage Tocht Blaricum
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  10 km

 • Startplaats:

  Blaricum

 • Startadres:

  drink- en eetgelegenheid Tafelberg
  Oude Naarderweg 2
  1261 DS Blaricum

 • Coördinaten:

  52°16’32” N   5°13’31” E

We maken een mooie, afwisselende wandeling in de Gooise natuur. Omsloten door Blaricum, Huizen en Bussum is het hier -zeker op een doordeweekse dag- toch heel rustig. Al even verrassend is dat we op deze wandeling een groot scala aan landschappen aan ons voorbij zien komen. Heidevelden, naaldbossen en loofbossen, bosranden, bomenlanen, akkers en weilanden staan op het programma. Vanaf horeca de Tafelberg met zeer ruime openingstijden lopen we de hei op. We passeren oude leemkuilen en zien witte koeien die de heide kort moeten houden. Aan de overkant van de N527 lopen we door de oude landgoedbossen IJzeren Veld, Bikbergen en Crailo. Bijzonder zijn de imposante beuken die hier al wel 200 jaar oud zijn. In de bossen hebben we regelmatig doorkijkjes naar open velden en aan de bosranden hebben we zicht op statige villa's. De heuvel 'Trapjesberg' is het hoogste punt op Crailo. Op het laatste stukje van de route komen we langs de schaapskooi op de Blaricummerheide.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

GPS bestand opent niet

Annelies van Liefland e/v Gompelman, 02-05-2020

GPS bestand is met geen mogelijkheid te openen/ op te slaan op telefoon/ garmin ( GPS)

Trage Tocht Blaricum

Cor & Agaath Daalder, 15-09-2019

We hebben weer genoten van deze Trage Tocht. De heide was net over haar paarse hoogtepunt heen, maar nog steeds fraai. Bijzonder dat je in dat parkachtige landschap zulke rustige wandelpaden weet te vinden! Enkel puntje van aandacht: in de omschrijving in sectie 4 is het handiger ' Bij huisnummer 3 links aanhouden ' te veranderen in 'Na huisnummer etc.', omdat wij eerst privé terrein opgingen voordat we doorhadden dat het bordje 'Goois Natuurreservaat' ontbrak.

Pracht rondje

Fred Den Hertog, 30-05-2019

Op een mooie zonnige dag deze mooie route gelopen. Ondanks dat de bebouwing kort bij is merk je hier helemaal niets van. Een heerlijke rustige route met mooie oude bossen.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Drink- en eetgelegenheid Tafelberg

Oude Naarderweg 2

1261 DS Blaricum

Restaurant De Goede Gooier

Crailoseweg 151

1261 AA Blaricum

Theehuis T-berg

Crailoseweg 116 A

1272 EX Huizen

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info