Trage Tocht Blaricum

Tafelberg- en Blaricummerheide, Bikbergen en Crailo

Trage Tocht Blaricum
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  10 km

 • Startplaats:

  Blaricum

 • Startadres:

  drink- en eetgelegenheid Tafelberg
  Oude Naarderweg 2
  1261 DS Blaricum

 • Coördinaten:

  52°16’32” N   5°13’31” E

We maken een mooie, afwisselende wandeling in de Gooise natuur. Omsloten door Blaricum, Huizen en Bussum is het hier -zeker op een doordeweekse dag- toch heel rustig. Al even verrassend is dat we op deze wandeling een groot scala aan landschappen aan ons voorbij zien komen. Heidevelden, naaldbossen en loofbossen, bosranden, bomenlanen, akkers en weilanden staan op het programma. Vanaf horeca de Tafelberg met zeer ruime openingstijden lopen we de hei op. We passeren oude leemkuilen en zien witte koeien die de heide kort moeten houden. Aan de overkant van de N527 lopen we door de oude landgoedbossen IJzeren Veld, Bikbergen en Crailo. Bijzonder zijn de imposante beuken die hier al wel 200 jaar oud zijn. In de bossen hebben we regelmatig doorkijkjes naar open velden en aan de bosranden hebben we zicht op statige villa's. De heuvel 'Trapjesberg' is het hoogste punt op Crailo. Op het laatste stukje van de route komen we langs de schaapskooi op de Blaricummerheide.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Top

Wiesje dijker, 29-11-2017

Erg mooie afwisselende wandeling en heel verrassend zo vlakbij de randstad. genoten van de weidsheid en het landschap (de hei bloeide niet eens).Bijzonder duidelijk beschreven zodat je heel ontspannen kunt wandelen. Bij punt 5 staat dat je rechts een laag bankje passeert maar dat bankje hebben wij niet kunnen ontdekken...

Mooie heidetocht

Karin van Doeland, 21-08-2017

Prachtige wandeling over heide en door bossen. Gelopen op zondag 20-08-2017. Goed aangegeven, mede door de nummerpaaltjes.

Heerlijke heidetocht!

Frank van der Meer, 18-08-2017

Schitterende rondwandeling! Staat de heide in bloei , dan is deze tocht over de Tafelberg- en Blaricummerheide zwaar aan te bevelen. Maar deze Trage Tocht heeft meer in huis: over onverharde paadjes wandel je ook nog door de zalige bossen van landgoederen Bikbergen en Crailo. Wij waren er op zondag 13 augustus en de heide stond waanzinnig mooi te bloeien! Foto's en verslagje bekijken? Ga naar Frankwandelt.nl/ttblaricum

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Drink- en eetgelegenheid Tafelberg

Oude Naarderweg 2

1261 DS Blaricum

Restaurant De Goede Gooier

Crailoseweg 151

1261 AA Blaricum

Theehuis T-berg

Crailoseweg 116 A

1272 EX Huizen

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info