Trage Tocht Blaricum

Tafelberg- en Blaricummerheide, Bikbergen en Crailo

Trage Tocht Blaricum
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  10 km

 • Startplaats:

  Blaricum

 • Startadres:

  drink- en eetgelegenheid Tafelberg
  Oude Naarderweg 2
  1261 DS Blaricum

 • Coördinaten:

  52°16’32” N   5°13’31” E

We maken een mooie, afwisselende wandeling in de Gooise natuur. Omsloten door Blaricum, Huizen en Bussum is het hier -zeker op een doordeweekse dag- toch heel rustig. Al even verrassend is dat we op deze wandeling een groot scala aan landschappen aan ons voorbij zien komen. Heidevelden, naaldbossen en loofbossen, bosranden, bomenlanen, akkers en weilanden staan op het programma. Vanaf horeca de Tafelberg met zeer ruime openingstijden lopen we de hei op. We passeren oude leemkuilen en zien witte koeien die de heide kort moeten houden. Aan de overkant van de N527 lopen we door de oude landgoedbossen IJzeren Veld, Bikbergen en Crailo. Bijzonder zijn de imposante beuken die hier al wel 200 jaar oud zijn. In de bossen hebben we regelmatig doorkijkjes naar open velden en aan de bosranden hebben we zicht op statige villa's. De heuvel 'Trapjesberg' is het hoogste punt op Crailo. Op het laatste stukje van de route komen we langs de schaapskooi op de Blaricummerheide.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Reactie op Heleen en Jos

Rob Wolfs, 13-05-2019

We gaan de beschrijving binnenkort updaten.

Mooie route.

Heleen en Jos, 12-05-2019

Wij liepen vandaag deze mooie route door bos en heide. De heide bloeide natuurlijk niet, maar de brem wel! We zagen een zwartkop, zong zijn hoogste lied. Nooit eerder zagen we er eentje! We zagen een boomklever en een specht. Een eekhoorntje kruiste ons pad. De koekoek riep van tijd tot tijd. Heerlijk gewandeld! Wel een aantekening over de genoemde routepaaltjes. Er zijn veel 'nieuwe' en extra paaltjes geplaatst, de meeste zijn niet genummerd (in de tekst aangeduid met: 11, 12, 13, 14, 15, 16, 18, 22, 26, 27, 28, 38, 39, 40). Op de meeste staan een blauwe en een rode pijl. Veel paaltjes zijn afgebroken (stuk getrapt lijkt het wel) en liggen in het gras. Met het kaartje erbij was de route toch goed te volgen, alleen bij de tekst alinea 5, paaltje 22, hebben we moeten zoeken. Toch genoten!!

Tafelberg Blaricum

Wim van Wijk, 17-03-2019

Vandaag 17 maart 2019 deze mooie en afwisselende route gewandeld, prachtig landschap, statige beuken en ontluikend groen. We waren vertrokken van restaurant 'De Goeie Gooier'

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Drink- en eetgelegenheid Tafelberg

Oude Naarderweg 2

1261 DS Blaricum

Restaurant De Goede Gooier

Crailoseweg 151

1261 AA Blaricum

Theehuis T-berg

Crailoseweg 116 A

1272 EX Huizen

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info