Trage Tocht Blaricum

Tafelberg- en Blaricummerheide, Bikbergen en Crailo

Trage Tocht Blaricum
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  10 km

 • Startplaats:

  Blaricum

 • Startadres:

  drink- en eetgelegenheid Tafelberg
  Oude Naarderweg 2
  1261 DS Blaricum

 • Coördinaten:

  52°16’32” N   5°13’31” E

We maken een mooie, afwisselende wandeling in de Gooise natuur. Omsloten door Blaricum, Huizen en Bussum is het hier -zeker op een doordeweekse dag- toch heel rustig. Al even verrassend is dat we op deze wandeling een groot scala aan landschappen aan ons voorbij zien komen. Heidevelden, naaldbossen en loofbossen, bosranden, bomenlanen, akkers en weilanden staan op het programma. Vanaf horeca de Tafelberg met zeer ruime openingstijden lopen we de hei op. We passeren oude leemkuilen en zien witte koeien die de heide kort moeten houden. Aan de overkant van de N527 lopen we door de oude landgoedbossen IJzeren Veld, Bikbergen en Crailo. Bijzonder zijn de imposante beuken die hier al wel 200 jaar oud zijn. In de bossen hebben we regelmatig doorkijkjes naar open velden en aan de bosranden hebben we zicht op statige villa's. De heuvel 'Trapjesberg' is het hoogste punt op Crailo. Op het laatste stukje van de route komen we langs de schaapskooi op de Blaricummerheide.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Heide

Willeke en Jan, 17-08-2020

Vandaag 17 augustus 2020 de Trage Tocht Blaricum gelopen aan de hand van de GPS-track, de routebeschrijving kon in de rugzak blijven. De wandeling is afwisselend, loopt makkelijk weg en is omdat de heide nu in bloei staat toch wel heel bijzonder. Dank aan de samensteller en andere betrokkenen!

Bos en heide

Rita Troost, 04-08-2020

Dwalen over de heide die al aardig begint te kleuren. Al heel wat keren hier gelopen en toch weet ook vandaag dit gebied weer te verrassen met een mooie afwisselende tocht waar ik nog niet eerder gelopen heb. Het verveelt nooit, de rust, de ruimte, de schaapskudde die je tegenkomt. Het is weer enorm genieten en ik ben zeker voor herhaling te porren.

Trage Tocht Blaricum

Hans Rossenaar, 13-07-2020

Het Café Restaurant bij de start heet nu 'De Eendracht' in plaats van 'Tafelberg'. Verder een prachtige wandeling. Wij zijn wel een keer verkeerd gelopen omdat al die Y-splitsingen soms lastig te zien zijn.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Drink- en eetgelegenheid Tafelberg

Oude Naarderweg 2

1261 DS Blaricum

Theehuis T-berg

Crailoseweg 116 A

1272 EX Huizen

Restaurant De Goede Gooier

Crailoseweg 151

1261 AA Blaricum

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info