Trage Tocht Bunde

Maasdal en Heuvelland bij Geulle en Elsloo

Trage Tocht Bunde
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  18 km

 • Startplaats:

  Bunde

 • Startadres:

  station Bunde
  Spoorstraat 4
  6241 CL Bunde

 • Coördinaten:

  50°53’47” N   5°44’10” E

We maken een mooie wandeling vanaf station Bunde aan de rand van het Zuid-Limburgse Heuvelland. De wandeling ten westen en ten oosten van de spoorlijn Sittard-Maastricht verschilt dag en nacht. Je begint ten westen van het spoor en loopt richting het Julianakanaal. Je loopt tussen akkers en weiden aan weerszijden van het kanaal, richting de kerk in het dorpje Geulle aan de Maas. Een paadje achter huizen langs brengt je naar de uiterwaarden, waar Staatsbosbeheer tegenwoordig de scepter zwaait over een geweldig stuk nieuwe natuur. In het gebied mag vrij worden gestruind, maar hou wel rekening met de waterstand in de rivier. Aan de andere kant van het kanaal bereik je het fraaie Kasteel Elsloo, goed voor een welverdiende pauze. De tweede helft van de wandeling ten oosten van het spoor gaat steeds op en neer door het hellingbos. Het spoor is nooit ver weg. Smalle paadjes en veldwegen aan de rand van bos en boerenland brengen je terug naar station Bunde.
Let op! In 2019 wordt een fietspad langs de uiterwaard aangelegd. De klaphekjes zijn tijdelijk weggehaald. Je kunt het beste vanaf tekstblokje 5 de asfaltweg blijven volgen en bij het kanaal linksaf gaan. In november a.s. zijn de werkzaamheden afgerond en worden de hekjes teruggeplaatst.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Struinen uiterwaarden tussen Geulle en Elsloo

Rutger Burgers, 19-09-2019

Melding Consortium Grensmaas: de klaphekjes zijn tijdelijk verwijderd in verband met de aanleg van een fietspad aan de rand van de uiterwaarden. Uiterlijk begin november zullen de klaphekjes worden teruggeplaatst. Tot die tijd kun je de beter vanaf tekstblokje 5 de asfaltweg langs de uiterwaard volgen. Vr. gr. Rutger Burgers

Struinen uiterwaarden tussen Geulle en Elsloo

Rutger Burgers, 18-09-2019

Rita, dank je wel voor je melding. Rijkswaterstaat is op dit traject bezig met verbreding van het Julianakanaal. Daarom zijn alle 'hinderlijke' voorzieningen tijdelijk weggehaald. De klaphekjes en overstapjes die er waren zijn nu kennelijk opgeruimd. Zodra we van Consortium Grensmaas horen wanneer de klaphekjes er weer staan zullen we dit hier melden . Tot die tijd kunnen wandelaars beter de asfaltweg aanhouden vanaf tekstblokje 5, langs het kanaal. Vr. gr. Rutger Burgers

Struinen

Rita Troost, 17-09-2019

Zondag deze schitterende tocht gelopen. Ik ben de uiterwaarden in geweest, enorm struinen, vermoeiend maar alleszins genieten. Er zijn echter wat wijzigingen in het veld bij punt 4 van de routebeschrijving laatste regels staat: Bij schuine kruising op de dijk rechtsaf, dijk volgen. Door een klaphek en op asfaltweg linksaf. Dit klopt, maar bij punt 5: Direct weer linksaf door een klaphek terrein Maasdal van Staatsbosbeheer op, dat kan niet meer, aangezien hier geen klaphekje is om het terrein in te gaan. Wanneer je bij de schuine kruising bent, is daar wel een klaphek waardoor je het gebied in kan, andere optie is de asfaltweg volgen. Aan het eind kan je het terrein niet meer uit omdat er werkzaamheden zijn en er ook daar geen klaphek meer is. Enige optie is door het prikkeldraad de weg op zien te komen, lukt wel:-) maar ben je wat forser, zal dat niet gaan lukken. Je zal dan al vanaf het begin de asfaltweg moeten nemen. Een heel mooie, afwisselende tocht.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Lopen door Limburgs heuvelland

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Lopen door Limburgs heuvelland

Horeca

Ijssalon Pastalia

Pletsstraat 43

6241 CM Bunde

Ijssalon Coco

Brommelen 60

6243 CR Geulle

Preuverie Auwt Gäöl

Geulderlei 2

6243 NG Geulle

Kasteel Elsloo

Maasberg 1

6181 GV Elsloo

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info