Trage Tocht Bunde

Maasdal en Heuvelland bij Geulle en Elsloo

Trage Tocht Bunde
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  18 km

 • Startplaats:

  Bunde

 • Startadres:

  station Bunde
  Spoorstraat 4
  6241 CL Bunde

 • Coördinaten:

  50°53’47” N   5°44’10” E

We maken een mooie wandeling vanaf station Bunde aan de rand van het Zuid-Limburgse Heuvelland. De wandeling ten westen en ten oosten van de spoorlijn Sittard-Maastricht verschilt dag en nacht. Je begint ten westen van het spoor en loopt richting het Julianakanaal. Je loopt tussen akkers en weiden aan weerszijden van het kanaal, richting de kerk in het dorpje Geulle aan de Maas. Een paadje achter huizen langs brengt je naar de uiterwaarden, waar Staatsbosbeheer tegenwoordig de scepter zwaait over een geweldig stuk nieuwe natuur. In het gebied mag vrij worden gestruind, maar hou wel rekening met de waterstand in de rivier. Aan de andere kant van het kanaal bereik je het fraaie Kasteel Elsloo, goed voor een welverdiende pauze. De tweede helft van de wandeling ten oosten van het spoor gaat steeds op en neer door het hellingbos. Het spoor is nooit ver weg. Smalle paadjes en veldwegen aan de rand van bos en boerenland brengen je terug naar station Bunde.
Let op! In 2018 wordt gewerkt aan de verbreding van het Julianakanaal. Je kunt gewoon het spoor door de hoge uiterwaard blijven volgen. Via een overstapje kom je weer op de weg. Na afronding van het werk wordt het overstapje weer vervangen door een klaphek. Je kunt dan ook het jaagpad langs het kanaal volgen.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Lente!

Hans Wagenaar, 01-04-2019

Een mooie tocht door het Limburgse landschap. De hellingbossen waren vol bosanemonen en mooie vergezichten bij Geulle en Elsloo en bij de Maas. De uiterwaarden waren echter niet te doen: we moesten op een gegeven moment teruglopen naar punt 5, want er was geen grasspoor te bekennen en zwemmen naar de asfaltweg was toch geen prettige optie! Wij hebben dus in totaal,met genoegen, 21 km gelopen....

TT Bunde

Rutger Burgers, 04-09-2018

Goh Hannie, dat is pech. Jammer dat je de wandeling niet hebt kunnen voltooien. Hopelijk zijn je ervaringen met volgende Trage Tochten wat gelukkiger.

TT Bunde

Hannie den engelsman, 04-09-2018

Op één van de hete dagen in deze zomer hebben we de helft van deze route gelopen. In plaats van linksaf over de brug liepen we rechtsaf naar Geulle en konden we bij punt 10 verdergaan. Het was een prachtige wandeling, maar helaas kwam ik 1,5 km voor het eindpunt te vallen en brak ik mijn elleboog. Dat ik een vervelend gevoel aan deze trage tocht heb overgehouden ligt niet aan de route!

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Lopen door Limburgs heuvelland

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Lopen door Limburgs heuvelland

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info