Trage Tocht Coldenhove Eerbeek

Landgoed Groenouwe, Zilvense Heide en Eerbeekse beek

Trage Tocht Coldenhove Eerbeek
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  Eerbeek

 • Startadres:

  brasserie Coldenhove
  Boshoffweg 6
  6961 LD Eerbeek

 • Coördinaten:

  52°5’32” N   6°2’1” E

We maken een bijzondere wandeling rondom Landal Coldenhove in Eerbeek. In dit deel van de Veluwe(zoom) heerst buiten de gebaande paden rust en stilte in de bossen, op de heidevelden en langs de sprengenbeken. Grote kans om wild te zien of anders op zijn minst wildsporen in het zand. Maar bovenal is dit een wandeling vol cultuurhistorie. Aan het begin van de tocht lopen we langs de sprengkoppen van de Loenense Molenbeek. De sprengen zorgden ook voor het water van het zwembad van landgoed Groenouwe, later hotel Zilven. Even verder maken we een ronde over het landgoed. We passeren enkele heide- en grasvelden die onderdeel waren van een privé-golfbaan van het landgoed. Volgt een stuk langs de randen van en dwars over de uitgestrekte glooiende Zilvense Heide. We passeren op afstand de ijkbasis van de Loenermark, een aantal betonconstructies die zekerheid moesten geven over het meten van de juiste afstanden. Op het laatste deel van de wandeling begeleidt de diep gelegen Eerbeekse beek ons terug naar Coldenhove. Een avontuurlijke route waarbij niet altijd de gemakkelijkste paden genomen worden.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt.

Reacties op deze wandeling

TT Coldenhove Eerbeek

Rob Wolfs, 23-04-2021

Deze route is aangepast. Het pad langs de ijkbasis op de Zilvense heide is door de natuurbeheerder afgesloten. De nieuwe variant gaat over en langs de randen van het heideveld. Tekst en kaarten zijn aangepast.

Reactie op Wim

Rob Wolfs, 22-04-2021

Bedankt voor je reactie, Wim. Ik wist dat het pad afgesloten zou gaan worden. Tijd dus om het alternatief, dat al klaar ligt. te verwerken. Doe ik zo spoedig mogelijk.

Coldenhove

Wim van Wijk, 21-04-2021

Gisteren deze prachtige tocht gelopen met even mooi weer , afwisselende route mooie sprengen ee gebied waar hier en daar behoorlijke klimmetjes onze benen testten; prachtige Zilvense Heide; helaas was het pad bij de IJKbasis afgesloten maar met een kleine omweg kwamen we weer op de route; op de ...

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Brasserie Coldenhove

Boshoffweg 6

6961 LD Eerbeek

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info