Trage Tocht Coldenhove Eerbeek

Landgoed Groenouwe, Zilvense Heide en Eerbeekse beek

Trage Tocht Coldenhove Eerbeek
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Eerbeek

 • Startadres:

  Landal Coldenhove
  Boshoffweg 6
  6961 LD Eerbeek

 • Coördinaten:

  52°5’32” N   6°2’1” E

We maken een bijzondere wandeling rondom Landal Coldenhove in Eerbeek. In dit deel van de Veluwe(zoom) heerst buiten de gebaande paden rust en stilte in de bossen, op de heidevelden en langs de sprengenbeken. Grote kans om wild te zien of anders op zijn minst wildsporen in het zand. Maar bovenal is dit een wandeling vol cultuurhistorie. Aan het begin van de tocht lopen we langs de sprengkoppen van de Loenense Molenbeek. De sprengen zorgden ook voor het water van het zwembad van landgoed Groenouwe, later hotel Zilven. Even verder maken we een ronde over het landgoed. We passeren enkele heide- en grasvelden die onderdeel waren van een privé-golfbaan van het landgoed. Volgt een stuk langs de randen van en dwars over de uitgestrekte glooiende Zilvense Heide. We lopen langs de ijkbasis van de Loenermark, een aantal betonconstructies die zekerheid moesten geven over het meten van de juiste afstanden. Op het laatste deel van de wandeling begeleidt de diep gelegen Eerbeekse beek ons terug naar Coldenhove. Een avontuurlijke route waarbij niet altijd de gemakkelijkste paden genomen worden.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Opnieuw prachtig

Kerstin van Tiggelen, 18-09-2020

Vandaag, vrijdag 18 september met heerlijk zonnig weer deze prachtige tocht gelopen. Twee correcties. Punt 4: 'grasveldje...beukenlaan in' vervangen door 'grasveldje. Pad rechtdoor volgen, karrespoor aan rechterhand negeren, even daarna op een kruising met een kei rechtsaf, een beukenlaan in.' Punt 7 (in aansluiting op een eerdere reactie): 'Daar ga je linksaf en kort daarna op een driesprong rechtsaf langs takkenbossen. Je komt uit op een ander pad. Hier linksaf. Daarna loop je rechtdoor langs de rand van de Zilvense Heide. Dit pad steeds verder afdalend blijven volgen.' vervangen door 'Daar ga je linksaf en daarna loop je rechtdoor langs de rand van de Zilvense Heide. Dit pad steeds verder afdalend blijven volgen.'

Mooie route over bospaden en langst de hei

G. van de Vlekkert, 13-09-2019

We boften vandaag met mooi weer en stukjes nog bloeiende hei. Daarnaast lekker kunnen struinen door het bos. Beschrijving is duidelijk, alleen bij punt 7 Bij de 4e zin daar ga je links af, kwamen wij rechtdoor lopend bij de Zilvense heide uit. Als we een pad te laat waren is dat niet helemaal duidelijk omschreven. Verder geen verbeteringen.

Prachtige route

Nicole Plas, 09-09-2019

Hier houd ik nou van, een beetje van de gebaande paden en dat gevoel heb je hier wel regelmatig. Ik liep de route met de app van wandelzapp en moest soms echt de gps en kaart erbij houden. Omschrijving is niet altijd even duidelijk.. maar heerlijk gelopen zo net na de drukke vakantieperiode dus steeds vrijwel alleen op de route. Leuke speelse route!

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info