Trage Tocht Coldenhove Eerbeek

Landgoed Groenouwe, Zilvense Heide en Eerbeekse beek

Trage Tocht Coldenhove Eerbeek
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Eerbeek

 • Startadres:

  Landal Coldenhove
  Boshoffweg 6
  6961 LD Eerbeek

 • Coördinaten:

  52°5’32” N   6°2’1” E

We maken een bijzondere wandeling rondom Landal Coldenhove in Eerbeek. In dit deel van de Veluwe(zoom) heerst buiten de gebaande paden rust en stilte in de bossen, op de heidevelden en langs de sprengenbeken. Grote kans om wild te zien of anders op zijn minst wildsporen in het zand. Maar bovenal is dit een wandeling vol cultuurhistorie. Aan het begin van de tocht lopen we langs de sprengkoppen van de Loenense Molenbeek. De sprengen zorgden ook voor het water van het zwembad van landgoed Groenouwe, later hotel Zilven. Even verder maken we een ronde over het landgoed. We passeren enkele heide- en grasvelden die onderdeel waren van een privé-golfbaan van het landgoed. Volgt een stuk langs de randen van en dwars over de uitgestrekte glooiende Zilvense Heide. We lopen langs de ijkbasis van de Loenermark, een aantal betonconstructies die zekerheid moesten geven over het meten van de juiste afstanden. Op het laatste deel van de wandeling begeleidt de diep gelegen Eerbeekse beek ons terug naar Coldenhove. Een avontuurlijke route waarbij niet altijd de gemakkelijkste paden genomen worden.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

TT Coldenhove Eerbeek weer open

Rob Wolfs, 18-01-2019

De route over landgoed Groenouwe is vandaag aangepast en kan hopelijk weer zonder problemen gelopen worden. Teksten en kaarten zijn weer actueel.

TT Eerbeek Coldenhove

Rob Wolfs, 07-01-2019

In verband met particuliere paden wordt de route voorlopig van internet afgesloten.

Camping

Jan Steman, 10-03-2018

Vandaag deze route gelopen, aan de hand van de GPS-track. Geen problemen ondervonden qua route. Wel is er in het eerste deel van de route veel zichtbare stormschade aanwezig, in de vorm van een redelijk aantal omgewaaide bomen die dwars over het pad liggen. Een omweggetje door het bos is dan de enige mogelijkheid. Het was wisselend drassig, vooral op de grassige heidevelden sopte het aardig. Het laatste stuk van de route gaat over een campingterrein. Nu was er natuurlijk niemand, maar als het seizoen begint lijkt het mij toch minder prettig lopen. Aan de andere kant van het beekje ligt ook nog een pad, ik zou het fijner vinden om daar dan te lopen. Uiteindelijk kom je op dezelfde asfaltweg uit.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info