Trage Tocht Coldenhove Eerbeek

Landgoed Groenouwe, Zilvense Heide en Eerbeekse beek

Trage Tocht Coldenhove Eerbeek
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Eerbeek

 • Startadres:

  brasserie Coldenhove
  Boshoffweg 6
  6961 LD Eerbeek

 • Coördinaten:

  52°5’32” N   6°2’1” E

We maken een bijzondere wandeling rondom Landal Coldenhove in Eerbeek. In dit deel van de Veluwe(zoom) heerst buiten de gebaande paden rust en stilte in de bossen, op de heidevelden en langs de sprengenbeken. Grote kans om wild te zien of anders op zijn minst wildsporen in het zand. Maar bovenal is dit een wandeling vol cultuurhistorie. Aan het begin van de tocht lopen we langs de sprengkoppen van de Loenense Molenbeek. De sprengen zorgden ook voor het water van het zwembad van landgoed Groenouwe, later hotel Zilven. Even verder maken we een ronde over het landgoed. We passeren enkele heide- en grasvelden die onderdeel waren van een privé-golfbaan van het landgoed. Volgt een stuk langs de randen van en dwars over de uitgestrekte glooiende Zilvense Heide. We lopen langs de ijkbasis van de Loenermark, een aantal betonconstructies die zekerheid moesten geven over het meten van de juiste afstanden. Op het laatste deel van de wandeling begeleidt de diep gelegen Eerbeekse beek ons terug naar Coldenhove. Een avontuurlijke route waarbij niet altijd de gemakkelijkste paden genomen worden.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Pracht wandeling

Fred Den Hertog, 05-11-2020

Wat een super mooie afwisselende wandelroute. Prachtig sprengengebied, mooie beukenbossen en woorden komen te kort om de Zilvense Heide te beschrijven. Een topper. N.a.v. de reacties hiervoor de route gelijk gecontroleerd. Bij punt 4 klopt alles nog steeds dus behoeft geen aanpassing, Wat betreft 7 heb je inderdaad een stukje van ongeveer 50 meter dat wat bezaaid is met valhout en vaak ook door zwijnen is omwoeld, maar daarvoor wordt je bij de inleiding gewaarschuwd. Alternatief zoals voorgesteld kan ook, dus een kwestie van smaak. Persoonlijk vind ik de huidige versie wel tof.

Routewijziging

M. van Zanten, 22-10-2020

Ik ben het met de laatste tip van Kerstin van Tiggelen eens. Vandaag, 22 oktober 2020, liepen we deze route. Het is in punt 7 van de route: 'Dit pad steeds blijven volgen tot vlak voor het eind. Daar ga je linksaf en kort daarna op een driesprong rechtsaf langs takkenbossen. Je komt uit op een ander pad. Hier linksaf.' Vlak voor het eind gaat dit laatste pad namelijk gewoon linksaf en hoef je niet langs de takkenbossen te scharrelen om op datzelfde pad uit te komen. (Vandaag was dat paadje helemaal omgewoeld door wilde zwijnen). Als je echt het laatste pad voor het eind linksaf gaat, ben je op het pad dat rechtdoor langs de rand van de Zilvense heide loopt. Dat paadje langs de takkenbossen is nergens voor nodig.

TT Coldenhove

Rob Wolfs, 25-09-2020

Bedankt voor onderstaande reacties. De voorgestelde wijzigingen zijn mij niet duidelijk. Onder 7 staat duidelijk dat je 'even voor het einde' linksaf moet langs takkenbossen, dus niet doorlopen tot het eind. Ook de voorgestelde wijziging bij de grasveldjes en de beukenlaan kan ik niet volgen. Dus ik laat de tekst voorlopig zoals ie is.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Brasserie Coldenhove

Boshoffweg 6

6961 LD Eerbeek

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info