Trage Tocht Dalfsen

Landgoed Rechteren, Hessum en landgoed Den Berg

Trage Tocht Dalfsen
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  17 km

 • Startplaats:

  Dalfsen

 • Startadres:

  station Dalfsen
  Stationsweg 4
  7722 HA Dalfsen

 • Coördinaten:

  52°29’54” N   6°15’34” E

We maken een prachtige, afwisselende, landelijke en rustige wandeling in het Vechtdal bij Dalfsen. Vanaf het station lopen we al snel tussen de open velden van het brede rivierdal. Over onverharde paden langs heggen en hoge bomen en met uitzicht op kasteel Rechteren in de verte. Maar ook over smalle graspaadjes langs knotwilgen en slootjes. Verrassend zijn de rivierduinen, gestoffeerd met kleine bosjes. We lopen door de buurtschap Hessum met fraaie boerderijen en maken een ommetje over de dijk langs het uitgestrekte Vechtdal. Halverwege de route is het bij Uitspanning Madrid goed pauzeren. Het tweede deel van de wandeling heeft een ander karakter. We lopen door het halfopen landschap van de landgoederen Rechteren en Den Berg. Langs de randen van de bossen van het Hessumse en Rechterense Veld. Boerderijen, houtwallen en watergangen zorgen voor de nodige variatie. De Marswetering is op verschillende plaatsen heringericht met nieuwe natte natuur. Via de buurtschap Millingen en een lange kaarsrechte dubbele bomenlaan koersen we af op kasteel Den Berg. Voor het kasteel buigen we af en wandelen we door een rivierduinbos terug naar het station.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt.

Reacties op wandelingen

Ron P

Gerrit-Jan van den Berg, 04-11-2020

Heb je in Madrid nog even de Nachtwacht bekeken ? Is echt de moeite waard.

Mooie wandeling

Ron Passchier, 04-11-2020

Afgelopen zaterdag 31 oktober 2020 deze wandeling met de klok mee gelopen, prima te volgen met gps. Al had ik in corona-tijd een thermofles meegenomen. bleek in het weekend toch cafe-restaurant Madrid wel open te zijn voor afhalen. Even achterom lopen en er is een loket waar je prima koffie en ook andere spullen kunt krijgen, die je ook nog op een bank met tafel in de speelplaats kunt nuttigen. Het is in de zuidelijke lus van de tocht de moeite waard even van de route af te wijken om het kasteel Rechteren te bekijken. Trage tochten blijven mijn favoriet, omdat ze zo goed het asfalt weten te vermijden!

Reactie op Alfina

Rob Wolfs, 29-07-2020

Bedankt voor je toelichting. Ik heb in de tekst de woorden 'even daarna' toegevoegd en hoop dat hiermee de onduidelijkheid is weggenomen. Maar er is daar geen ander pad, dus je moet ook gewoon het pad blijven volgen.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Grand café Het Oude Station

Stationsweg 4

7722 HA Dalfsen

Café-restaurant Madrid

Tolhuisweg 5

7722 HS Dalfsen

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info