Trage Tocht Dalfsen

Landgoed Rechteren, Hessum en landgoed Den Berg

Trage Tocht Dalfsen
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  17 km

 • Startplaats:

  Dalfsen

 • Startadres:

  station Dalfsen
  Stationsweg 4
  7722 HA Dalfsen

 • Coördinaten:

  52°29’54” N   6°15’34” E

We maken een prachtige, afwisselende, landelijke en rustige wandeling in het Vechtdal bij Dalfsen. Vanaf het station lopen we al snel tussen de open velden van het brede rivierdal. Over onverharde paden langs heggen en hoge bomen en met uitzicht op kasteel Rechteren in de verte. Maar ook over smalle graspaadjes langs knotwilgen en slootjes. Verrassend zijn de rivierduinen, gestoffeerd met kleine bosjes. We lopen door de buurtschap Hessum met fraaie boerderijen en maken een ommetje over de dijk langs het uitgestrekte Vechtdal. Halverwege de route is het bij Uitspanning Madrid goed pauzeren. Het tweede deel van de wandeling heeft een ander karakter. We lopen door het halfopen landschap van de landgoederen Rechteren en Den Berg. Langs de randen van de bossen van het Hessumse en Rechterense Veld. Boerderijen, houtwallen en watergangen zorgen voor de nodige variatie. De Marswetering is op verschillende plaatsen heringericht met nieuwe natte natuur. Via de buurtschap Millingen en een lange kaarsrechte dubbele bomenlaan koersen we af op kasteel Den Berg. Voor het kasteel buigen we af en wandelen we door een rivierduinbos terug naar het station.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Reactie op Alfina

Rob Wolfs, 29-07-2020

Bedankt voor je toelichting. Ik heb in de tekst de woorden 'even daarna' toegevoegd en hoop dat hiermee de onduidelijkheid is weggenomen. Maar er is daar geen ander pad, dus je moet ook gewoon het pad blijven volgen.

Wandeling, ietwat onduidelijk

Afina Klasens, 29-07-2020

Zie routebeschrijving, bij punt 6 , zin: 4, 5 en 6 staat geschreven: Opnieuw door een klaphekje en dan mee naar rechts over een graspad en weer mee naar links. Je loopt langs nieuwe natte natuur. ....rechts over een graspad en weer mee naar links. Hier moet je waarschijnlijk even doorlopen en dan pas afbuigen naar links. Je kunt namelijk, als je door het klaphekje bent gekomen bijna gelijk weer naar links ( natte grasland in). Daar ging het mis, ik had blijkbaar even door moeten lopen en daarna pas, links afbuigen. Nogmaals de route was verder top

Reactie op Alfina

Rob Wolfs, 26-07-2020

Beste Alfina, bedankt voor je reactie. Zie hieronder de reactie van mei 2020. Deze wandelaar schrijft dat de beschrijving helemaal klopt. Ik kan je opmerking, waar het fout ging, niet goed plaatsen.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Café-restaurant Madrid

Tolhuisweg 5

7722 HS Dalfsen

Grand café Het Oude Station

Stationsweg 4

7722 HA Dalfsen

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info