Trage Tocht De Eese

Landgoed Heerljkheid De Eese

Trage Tocht De Eese
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  Steenwijk

 • Startadres:

  buitengoed Fredeshiem
  Eiderberg 2
  8346 KJ Steenwijk-De Bult

 • Coördinaten:

  52°48’56” N   6°6’54” E

We maken een mooie wandeling over onverharde paden op de rand van Overijssel en Drenthe. De route start bij Buitengoed Fredeshiem ten noorden van Steenwijk. Het Buitengoed is geinspireerd op het Engelse Quakercentrum Woodbroke en werd een Friesch Doopsgezind Broederschapshuis. Tegenwoordig hotel en huisjespark. We wandelen in en om Landgoed Heerlijkheid De Eese. Je zou het niet verwachten in de Kop van Overijssel, maar het landschap is hier op verschillende plekken écht glooiend. En wat een juweel van een landgoed, met prachtige landgoedhuizen, een bijzonder kasteeltje en een mooi halfopen landschap. Sinds 1923 is het landgoed in eigendom bij de familie Karnebeek. De kern van het landgoed is aangewezen als ‘cultuurhistorische buitenplaats’. Enkele huizen vallen op door de bouwstijl: gemaakt van rood hout afkomstig uit Scandinavië. Het halfopen landschap bestaat uit een afwisseling van bos, akkers, weilanden, heide en vennen en poelen.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Rode wouw!

Ad van Alphen, 10-06-2020

Prachtig landgoed; zorgvuldig beheerd. Mooie, afwisselende wandeling; veel soorten landschap. Aanrader. Hoogtepunt: overvliegende rode wouw!

Reactie op Lian

Rob Wolfs, 26-04-2020

Beste Lian, ik heb zowel op mobiel als op pc geen probleem met download van deze track. Anders moet je even contact opnemen met info@wandelzoekpagina.nl.

GPX

Lian Geuze, 25-04-2020

Helaas is de GPX van deze wandeling slechts 1,5 km, met de naam: aanloop vanaf bushalte :-). Zou het mogelijk zijn om het volledige bestand te plaatsen?

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info