Trage Tocht De Lutte

Paasberg, Roderveld en Tankenberg

Trage Tocht De Lutte
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  De Lutte

 • Startadres:

  RK-kerk, De Lutte
  Plechelmusstraat 7
  7587 AL De Lutte

 • Coördinaten:

  52°18’53” N   6°59’11” E

We maken een mooie wandeling in het stevig glooiende Twentse landschap ten noorden van De Lutte. We klimmen over de Hoge Lutterweg naar de Paasberg op 80 meter hoogte met weidse panorama's . Na een rustige afdaling en oversteek van de N342 maakt de route een lus over het Roderveld en landgoed Bekspring . We lopen over een oude trambaan en komen langs een nat heidegebied. Terug naar het heuvelachtige landschap van landgoed Egheria, tegenwoordig in handen van Natuurmonumenten. Villa Egheria was vroeger het buitenverblijf van de textielfamilie Ten Cate. Op naar het volgende hoogtepunt de Tankenberg, ook wel het 'dak van Overijssel' genoemd. Met zijn 86 meter is het de hoogste 'berg' in de provincie. Op het hoogste punt van de Tankenberg staat een tuinkoepel. Het laatste deel van de wandeling gaat langs akkers en weilanden terug naar De Lutte. Tegenwoordig is De Lutte een klein kerkdorp met enkele duizenden inwoners. De Lutte was eens de machtigste en rijkste marke van Twente.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

TT De Lutte

Leo van der Meer, 25-10-2020

Op 7 oktober 2020 deze tocht gewandeld. Het was een prachtige route en duidelijk omschreven. Geen een keer twijfels gehad welke kant uit te gaan. Onderweg veel paddenstoelen gezien en 2 reeën. Een prachtige, afwisselende wandeling. Wat ons betreft echt een aanrader. Het was een regenachtige dag maar op de momenten dat de paraplu echt nodig was liepen wij beschut onder de bomen.

TT De Lutte

Rob Wolfs, 12-08-2020

Met dank aan Gerrit-Jan voor de snelle actie is de tekst onder punt 8 aangescherpt.

Nagelopen

Gerrit-Jan van den Berg, 10-08-2020

en bevindingen doorgegeven aan Rob. Het is idd verwarrend op dat punt als je er niet bekend bent.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Hotel-restaurant De Grote Zwaan

Bentheimerstraat 21

7587 ND De Lutte

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info