Trage Tocht De Lutte

Paasberg, Roderveld en Tankenberg

Trage Tocht De Lutte
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  De Lutte

 • Startadres:

  RK-kerk, De Lutte
  Plechelmusstraat 7
  7587 AL De Lutte

 • Coördinaten:

  52°18’53” N   6°59’11” E

We maken een mooie wandeling in het stevig glooiende Twentse landschap ten noorden van De Lutte. We klimmen over de Hoge Lutterweg naar de Paasberg op 80 meter hoogte met weidse panorama's . Na een rustige afdaling en oversteek van de N342 maakt de route een lus over het Roderveld en landgoed Bekspring . We lopen over een oude trambaan en komen langs een nat heidegebied. Terug naar het heuvelachtige landschap van landgoed Egheria, tegenwoordig in handen van Natuurmonumenten. Villa Egheria was vroeger het buitenverblijf van de textielfamilie Ten Cate. Op naar het volgende hoogtepunt de Tankenberg, ook wel het 'dak van Overijssel' genoemd. Met zijn 86 meter is het de hoogste 'berg' in de provincie. Op het hoogste punt van de Tankenberg staat een tuinkoepel. Het laatste deel van de wandeling gaat langs akkers en weilanden terug naar De Lutte. Tegenwoordig is De Lutte een klein kerkdorp met enkele duizenden inwoners. De Lutte was eens de machtigste en rijkste marke van Twente.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Wijziging

José, 10-05-2020

Een hele mooie wandeling! Bij 5 staat R36 vermeld bij de Brandsweg, dit moet S34 zijn. Op het einde van deze wandeling waren we toch het spoor kwijt. Luttekerkpad: op een kruising bij R65, dit moet volgens ons R64 zijn meebuigen naar links. Op een splitsing linksaf, een pad aan de achterkant van struikgewas hebben wij niet kunnen vinden. Wij zijn rechts het Flederhoekpad ingegaan en toen kwamen we langs het kerkhof rechtdoor uit bij de kerk; het beginpunt van deze route.

Sprakeloos

Kees, 15-08-2017

Zelden zo'n mooie wandeling gemaakt. Prachtig afwisselend landschap, mooie natuur, wandeling gaat over paadjes die je zelf nooit zo gemakkelijk zo vinden. Horeca is niet al te ruim aanwezig, dus onderweg zelf wat meenemen is zeker aan te bevelen.

Een winterwandeling met lenteachtige temperaturen

Gerrit-Jan, 27-12-2015

Rob bedankt voor deze leuke wandeling. Ondanks dat we de Lutte best goed kennen hebben we weer een aantal paadjes en wegen gezien die nieuw voor ons waren. Lekkere bultjes , mooi onHollandse hoogte meters gemaakt en lekker bij Plexat de boel afsluiten. Routebeschrijving klopt geheel.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info