Trage Tocht Deelerwoud

Kleine en Grote Heide en Hartenhulberg

Versiedatum: 23-01-2024

BrinkhorsterwegDeelerwoudDeelerwoudDeelerwoudDeelerwoudDeelerwoud bronsttijd 23 September Paddenstoelenseizoen!Deelerwoud bronsttijd 23 September Paddenstoelenseizoen!Deelerwoud bronsttijd 23 September genieten van de mist.Deelerwoud bronsttijd 23 September genieten van de mist.Deelerwoud bronsttijd 23 SeptemberDeelerwoud bronsttijd.
17 KM
Start:

parkeerplaats Groenendaal

Details

Het is een verrassende ervaring om pal naast de snelweg A50 het uitgestrekte Veluwse natuurgebied in te wandelen. Al snel verwaait het autogeruis en wanen we ons alleen op de grote stille heide. Het Deelerwoud is een glooiend bos- en heidegebied. Het Deelerwoud kreeg nationale bekendheid in 1967 toen Natuurmonumenten de actie ?'Behoud het Deelerwoud?' startte. De vereniging zamelde genoeg geld in om het complete landgoed te kunnen kopen. Het Deelerwoud is een van de meest rustige delen van de Veluwe. In het uitgestrekte, zacht glooiende landschap van bos en hei leven dieren als edel- en damhert, ree, wild zwijn en Schotse Hooglanders. Het wild kan sinds 1988 via de wildwissel Terlet oversteken naar het Nationaal Park Veluwezoom. Het glooiende landschap is gevormd in de voorlaatste ijstijd, zo?'n 10.000 jaar geleden. Dikke ijspakketten bedekten het land. Het gewicht van het ijs stuwde de bodem plaatselijk op tot de zogenaamde stuwwallen. Later sleet het smeltwater hierin diepe groeven uit. Wallen en groeven zijn nog goed te herkennen in het landschap. Let op: deze route is tussen 15 sept. en 15 okt. voor 9.00 en na 16.00 uur niet toegankelijk in verband met de bronst.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf en de GPX-track hebt.

Wandelen met je smartphone!

Deze wandeling is ook
beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Recente reacties

Reactie op Patricia

Rob Wolfs, 08-06-2024

Bedankt voor je reactie, Patricia. Wat leuk om te horen dat je genoten hebt. Het alternatief dat je aangeeft is inderdaad een goede suggestie in geval...

Lees verder

Alle reacties

In de buurt

Toon in de buurt

Je vindt deze wandeling ook in:

Gratis nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info