Trage Tocht Driedorp

Landgoederen Hell, Gerven en Appel

Trage Tocht Driedorp
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  21 km

 • Startplaats:

  Driedorp

 • Startadres:

  kerk Hervormde Gemeente, Nijkerk-Driedorp
  Barneveldsweg 148
  3862 PD Nijkerk-Driedorp

 • Coördinaten:

  52°12’26” N   5°31’8” E

Je zou het hier misschien niet verwachten, maar we wandelen in een paradijselijk coulisselandschap in de Gelderse Vallei. We komen door de buurtschappen Driedorp en Appel. Steeds op de rand van bos en boerenland. Wat een rust en een stilte, behalve dan het lawaai van de vogels en zomerse kikkerconcerten in de moerassige natuurgebieden. We wandelen rondom de Appelsche Heide, van nationale betekenis omdat het een vochtig heidegebied is met enkele vennetjes. En dan ook nog eens achttien kilometer lang alleen maar onverharde paden en wegen onder onze voeten. Jammer genoeg geen horeca in de buurt in de wijde omgeving, dus echt een route voor de zelfvoorzienende wandelaars.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Top!

Eric Claasen, 27-04-2020

Prima wandeling (Koningsdag) met heerlijk weer. Na twee uurtjes stug doorlopen kwamen we er achter dat we al ruim over de helft waren. De tweede helft de nodige omweggetjes gemaakt (en dat gaat echt makkelijk in deze mooie omgeving) waardoor we op 23,5 km uitkwamen. Een wandeling zoals een wandeling moet zijn: weinig verhard of fietspaden en veel echte wandelpaden. Het was ook nog eens heerlijk rustig; misschien 20 mensen tegengekomen (meestal van die e-bikers) en precies 4 mede wandelaars over de hele dag.

Fabelachtig mooi !

R. Schaap, 06-04-2020

Afwisselend en rustig (maar op zonnige zondagen mogelijk wel achtergrondgedruis van ronkende motorclubs).

Heerlijk rustig, momenteel zeer zompig

Lineke, 15-03-2020

Een prachtige, rustige wandeling. In deze natte tijd is er erg veel modder en zak je hier en daar diep weg. Alleen die lange rechte Veldhoefweg, daar komt bijna geen einde aan. De routebeschrijving is nog altijd helemaal tiptop in orde.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info