Trage Tocht Driedorp

Landgoederen Hell, Gerven en Appel

Trage Tocht Driedorp
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  21 km

 • Startplaats:

  Driedorp

 • Startadres:

  kerk Hervormde Gemeente, Nijkerk-Driedorp
  Barneveldsweg 148
  3862 PD Nijkerk-Driedorp

 • Coördinaten:

  52°12’26” N   5°31’8” E

Je zou het hier misschien niet verwachten, maar we wandelen in een paradijselijk coulisselandschap in de Gelderse Vallei. We komen door de buurtschappen Driedorp en Appel. Steeds op de rand van bos en boerenland. Wat een rust en een stilte, behalve dan het lawaai van de vogels en zomerse kikkerconcerten in de moerassige natuurgebieden. We wandelen rondom de Appelsche Heide, van nationale betekenis omdat het een vochtig heidegebied is met enkele vennetjes. En dan ook nog eens achttien kilometer lang alleen maar onverharde paden en wegen onder onze voeten. Jammer genoeg geen horeca in de buurt in de wijde omgeving, dus echt een route voor de zelfvoorzienende wandelaars.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Speciaal voor rustzoekers!

Frank van der Meer, 07-08-2020

Mooie wandeling door de Gelderse Vallei ten oosten van het dorp Nijkerk. Je wandelt over beschutte paadjes door een prachtig coulisselandschap. Tussen de hoge bomen krijg je voortdurend prachtige doorkijkjes op goudgele akkers en bloemrijke weiden. Af en toe doe je een gehuchtje aan, maar horeca tref je niet. Toptocht voor rustzoekers. Foto's en verslagje bekijken? Ga naar Frankwandelt.nl/ttdriedorp

TT Driedorp

Rob Wolfs, 29-07-2020

Deze route is gecontroleerd door Fred den Hertog. De routebeschrijving is bijgewerkt en nu weer helemaal actueel. Dank Fred!

Briljantje

Fred Den Hertog, 27-07-2020

Wandelen in het gebied tussen de Veluwe en Utrechtse Heuvelrug, dan moet je toch echt wat te bieden hebben! En ja dat wordt ook gedaan, wat een mooi gebied en wat een rust. Best wat lange stukken verhard, maar wordt volledig gecompenseerd met verrassende paadjes en mooie natuurgebieden. Wandelen in de Gelderse Vallei is echt een aanrader en dan nog in en rond het mooist dorp van Gelderland 2019.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info