Trage Tocht Driedorp

Landgoederen Hell, Gerven en Appel

Trage Tocht Driedorp
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  21 km

 • Startplaats:

  Driedorp

 • Startadres:

  kerk Hervormde Gemeente, Nijkerk-Driedorp
  Barneveldsweg 148
  3862 PD Nijkerk-Driedorp

 • Coördinaten:

  52°12’26” N   5°31’8” E

Je zou het hier misschien niet verwachten, maar we wandelen in een paradijselijk coulisselandschap in de Gelderse Vallei. We komen door de buurtschappen Driedorp en Appel. Steeds op de rand van bos en boerenland. Wat een rust en een stilte, behalve dan het lawaai van de vogels en zomerse kikkerconcerten in de moerassige natuurgebieden. We wandelen rondom de Appelsche Heide, van nationale betekenis omdat het een vochtig heidegebied is met enkele vennetjes. En dan ook nog eens achttien kilometer lang alleen maar onverharde paden en wegen onder onze voeten. Jammer genoeg geen horeca in de buurt in de wijde omgeving, dus echt een route voor de zelfvoorzienende wandelaars.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Eindpunt gps-track

Wan de Laar, 21-08-2018

Dat terugkerende 'eindpuntprobleem' bij de gps-tracks van Trage Tochten wordt waarschijnlijk veroorzaakt doordat de routemakers met het uitzetten (en dus ook het opnemen van de gps-track) in die gevallen op een ander punt beginnen/eindigen dan die van de uiteindelijke routebeschrijving. Dit is door de routemakers simpel op te lossen door de track even aan te passen.

Mooie route

Yolanda, 21-08-2018

Vandaag deze prachtige route gelopen. Heerlijk grotendeels in de schaduw onder de bomen. Behalve even na het begin een kilometers lange rechte halverharde weg maar dit was niet storend. Even verder een bos met vele varens, werkelijk prachtig! Aan het begin van de route is een benzinestation dat o.a. ijs en frisdrank verkoopt. Vlgs mij hebben ze ook koffie. Helaas klopt de gps track nog steeds niet (zie een reactie van Jan uit 2015) en geeft na 16 km al het einde aan.

Verborgen parel

Arlette Boog, 30-04-2017

Nog geen 20 minuten van huis tref ik deze verborgen parel aan. Bijna 24 kilometer rust, ruimte en zo goed als enkel onverharde paden. Ik ben ervan overtuigd dat deze parel niet zal verbleken bij de tochten die ik straks in Twente en de Achterhoek ga maken. Vasse, Ootmarsum, Oud Avereest en Dalfsen. Allemaal wandel-coryfeeën in de top 10 van Rob Wolfs. Hoewel deze tocht zonder horeca een behoorlijke tippel is, heeft het landschap me enorm weten te verrassen. Een handje vol mensen onderweg die één van de aangrenzende klompenpaden liepen. Maar waarom een klompenpad als je deze parel ook kan lopen? Als straks de gewassen op het land staan zal ik deze tocht zeker nog een keer lopen. Chapeau, Rob!!

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info