Trage Tocht Driedorp

Landgoederen Hell, Gerven en Appel

Trage Tocht Driedorp
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  21 km

 • Startplaats:

  Driedorp

 • Startadres:

  kerk Hervormde Gemeente, Nijkerk-Driedorp
  Barneveldsweg 148
  3862 PD Nijkerk-Driedorp

 • Coördinaten:

  52°12’26” N   5°31’8” E

Je zou het hier misschien niet verwachten, maar we wandelen in een paradijselijk coulisselandschap in de Gelderse Vallei. We komen door de buurtschappen Driedorp en Appel. Steeds op de rand van bos en boerenland. Wat een rust en een stilte, behalve dan het lawaai van de vogels en zomerse kikkerconcerten in de moerassige natuurgebieden. We wandelen rondom de Appelsche Heide, van nationale betekenis omdat het een vochtig heidegebied is met enkele vennetjes. En dan ook nog eens achttien kilometer lang alleen maar onverharde paden en wegen onder onze voeten. Jammer genoeg geen horeca in de buurt in de wijde omgeving, dus echt een route voor de zelfvoorzienende wandelaars.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt.

Reacties op wandelingen

Gevarieerd landschap

Michiel Jansz, 17-01-2021

Het (coulissen)landschap is gevarieerd, de route is goed beschreven en de paden zijn meestal goed begaanbaar. De rust en stilte die in de beschrijving en in sommige recensies wordt beschreven hebben wij echter niet aangetroffen. Op naar de volgende wandeling.

Reactie op Annemieke

Rob Wolfs, 23-12-2020

Bedankt voor je reactie en goede tip, Annemieke. Ik heb sluiting van de parkeerplaats bij kerkdiensten vermeld en de alternatieve parkeerplaats toegevoegd. Misschien inmiddels geen bordjes meer van Landgoed Hell, maar google er maar eens op.

Afwisselend

Annemieke de Bruin, 18-12-2020

Vandaag, op een zonnige 18e december deze mooie afwisselende tocht gemaakt. Bos, bijzondere heide, veen en velden, we hebben ervan genoten. Wat betreft het parkeren bij de Hervormde Kerk wil ik graag nog wat toevoegen. Er geldt een parkeerverbod op zon- en feestdagen en ook als er een dienst is. In de nabije omgeving is geen alternatief voorhanden. Om toch op deze dagen te kunnen wandelen, kun je ook starten aan het begin van punt 5. Er is een klein parkeerterrein aan de Schoenlapperweg bij de kruising met de Oude Voorthuizerweg - tevens fietsknooppunt 49. Tot slot nog een vraag over landgoed Hell, zie inleiding. We zijn veel mooie landgoederen gepasseerd, maar Hell? Geen bordje gezien en ook niet op de kaart.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info