Trage Tocht Egmond aan den Hoef

Tijdelijk gesloten

Duinakkers, blanke toppen en bollenvelden

Versiedatum: 04-03-2024

Wandelen door blanke duinen12 februari 2021prachtige ontmoeting!idyllische drinkplaatsLamoraal graaf van Egmont voor zijn slotruineKapschuur Egmond aan den HoefSneeuwklokjes in het vroege voorjaarZeedorpenlandschapDuinmeerWilde ponys
13 KM
Start:

PWN-informatieruif Het Woud

Details

Tijdelijk gesloten

Vanwege hoog water in de duinen heeft terreinbeheerder PWN een aantal paden afgesloten. Zodra het water weer wat is weggezakt wordt de route weer opengesteld.

Duinakkers, blanke toppen en bollenvelden. Overweldigend is de rondwandeling door de duinen ten noorden van Egmond. Op de meeste dagen loop je hier in volstrekte rust in een duinlandschap dat geen moment gaat vervelen. Maar bedenk vooraf dat het een pittige route is door de vele mulle zandpaden! Vanaf het startpunt bij de Woudweg volgen we een spaarzaam met zwarte palen gemarkeerd pad aan de binnenduinrand. In april zien we hier kleurige bollenvelden. In Egmond aan den Hoef nemen we het rondje langs de slotruïne vanzelfsprekend even mee. Even stilstaan bij de Hollandse geschiedenis! Lamoraal graaf van Egmont kijkt ons toe vanuit de slotgracht. Dan is het even doorbijten langs de drukke Egmonderstraatweg. Snel daarna lopen we de zandige duinen in met in het begin een terrein van duinakkers en huisjes. Je volgt daarna zeker 2 km een zandig paadje tussen duinmeertjes en hoge, blanke toppen. Zwarte markeerpalen met witte band helpen je met de juiste koers op het pad. Tot slot verlaten we de zeereep en koersen we in oostelijke richting. We steken een 'pas' over en komen terecht tussen grillig kreupelhout. Wilde pony's maken in de binnenduinen plaats voor runderen. Het is dan nog een klein eindje naar 't Woud, met de gelijknamige gasterij.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf en de GPX-track hebt.

Let op: Voor het Noordhollands Duinreservaat koop je een toegangsbewijs (dagkaart euro 2,00) bij de kaartautomaat. OV-reizigers kopen hun kaartje online (www.pwn.nl) of bij de receptie van Roompot Kustpark Egmond aan Zee (ca. 250m van de route).

Wandelen met je smartphone!

Lees meer

Recente reacties

Re: Duinmeertjes

Rutger Burgers, 04-03-2024

Dank je wel voor de melding. We sluiten deze route voorlopig even af, in ieder geval tot eind deze maand.

Alle reacties

In de buurt

Toon in de buurt

Gratis nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info