Trage Tocht Egmond aan den Hoef

Duinakkers, blanke toppen en bollenvelden

Trage Tocht Egmond aan den Hoef
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  13 km

 • Startplaats:

  Het Woud

 • Startadres:

  PWN-informatieruif Het Woud
  Herenweg 95
  1861 PD Bergen

 • Coördinaten:

  52°38’29” N   4°39’30” E

Duinakkers, blanke toppen en bollenvelden. Overweldigend is de rondwandeling door de duinen ten noorden van Egmond. Op de meeste dagen loop je hier in volstrekte rust in een duinlandschap dat geen moment gaat vervelen. Maar bedenk vooraf dat het een pittige route is door de vele mulle zandpaden! Vanaf het startpunt bij de Woudweg volgen we een spaarzaam met zwarte palen gemarkeerd pad aan de binnenduinrand. In april zien we hier kleurige bollenvelden. In Egmond aan den Hoef nemen we het rondje langs de slotruïne vanzelfsprekend even mee. Even stilstaan bij de Hollandse geschiedenis! Lamoraal graaf van Egmont kijkt ons toe vanuit de slotgracht. Dan is het even doorbijten langs de drukke Egmonderstraatweg. Snel daarna lopen we de zandige duinen in met in het begin een terrein van duinakkers en huisjes. Je volgt daarna zeker 2 km een zandig paadje tussen duinmeertjes en hoge, blanke toppen. Zwarte markeerpalen met witte band helpen je met de juiste koers op het pad. Tot slot verlaten we de zeereep en koersen we in oostelijke richting. We steken een 'pas' over en komen terecht tussen grillig kreupelhout. Wilde pony's maken in de binnenduinen plaats voor runderen. Het is dan nog een klein eindje naar 't Woud, met de gelijknamige gasterij.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Top wandeling

Silvia Castricum, 11-10-2020

Prachtige, maar idd pittige wandeling, weer nieuwe plekjes ontdekt in 'onze achtertuin' waar we het bestaan niet vanaf wisten. Genoten!

Re: Egmond aan den Hoef

Rutger Burgers, 10-09-2020

Jammer Mireille dat het niet helemaal goed ging. Aan de Egmonderstraatweg passeer je toch echt eerst knooppunt 41 (en dan 21). Op het smalle pad door het duin moet je de zwarte paaltjes met witte band volgen, zoals ook in de beschrijving staat. Soms moet je even voor je uit turen, maar je ziet steeds het volgende paaltje in de verte. Hopelijk een volgende keer beter.

Egmond aan den hoef

Mireille Vroege, 10-09-2020

Vandaag poging gedaan deze trage tocht te wandelen. Routebeschrijving niet helemaal accuraat. Onder 3:knooppunt 41 moet 21 zijn. Onder 4: afrastering ontbreekt. Voorbij tweede plas het pad naar rechts volgen: het pad splitst zich in een groene en een zwart-witte markering. Eerst de groene gevolgd (die gaat min of meer rechtdoor) maar dan kom je bij bankje nummer 11. Toen terug en zwart-witte pad genomen, dat naar rechts gaat. Dit liep midden door het duingebied, dus niet langs de kust. Verkeerd dus, maar we zijn maar doorgelopen. Heel mooi, hoor, maar loodzwaar door al dat mulle zand. Volgende keer beter

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Gasterij 't Woud

Herenweg 95

1861 PD Bergen

Eetcafé Het Slot

Slotweg 32

1934 CN Egmond a/d Hoef

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info