Trage Tocht Egmond aan den Hoef

Duinakkers, blanke toppen en bollenvelden

Trage Tocht Egmond aan den Hoef
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  13 km

 • Startplaats:

  Het Woud

 • Startadres:

  PWN-informatieruif Het Woud
  Herenweg 95
  1861 PD Bergen

 • Coördinaten:

  52°38’29” N   4°39’30” E

Duinakkers, blanke toppen en bollenvelden. Overweldigend is de rondwandeling door de duinen ten noorden van Egmond. Op de meeste dagen loop je hier in volstrekte rust in een duinlandschap dat geen moment gaat vervelen. Maar bedenk vooraf dat het een pittige route is door de vele mulle zandpaden! Vanaf het startpunt bij de Woudweg volgen we een spaarzaam met zwarte palen gemarkeerd pad aan de binnenduinrand. In april zien we hier kleurige bollenvelden. In Egmond aan den Hoef nemen we het rondje langs de slotruïne vanzelfsprekend even mee. Even stilstaan bij de Hollandse geschiedenis! Lamoraal graaf van Egmont kijkt ons toe vanuit de slotgracht. Dan is het even doorbijten langs de drukke Egmonderstraatweg. Snel daarna lopen we de zandige duinen in met in het begin een terrein van duinakkers en huisjes. Je volgt daarna zeker 2 km een zandig paadje tussen duinmeertjes en hoge, blanke toppen. Zwarte markeerpalen met witte band helpen je met de juiste koers op het pad. Tot slot verlaten we de zeereep en koersen we in oostelijke richting. We steken een 'pas' over en komen terecht tussen grillig kreupelhout. Wilde pony's maken in de binnenduinen plaats voor runderen. Het is dan nog een klein eindje naar 't Woud, met de gelijknamige gasterij.

Let op: voor het Noordhollands Duinreservaat heb je een toegangsbewijs nodig (dagkaart € 1,80).

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Prachtig dierenleven in mooie duinen!

Barbara Tetenberg, 25-05-2019

Deze tocht is gewoon schitterend! De duinen zijn prachtig, en je kunt er prachtige rode koeien en wilde paarden tegenkomen bij de drinkplaatsen. Heel idyllisch! Een goede conditie is wel handig: ondanks dat het maar 13 km zijn loop je heel veel op zand, en lijkt het fysiek heel wat meer. Ik zou deze zo weer willen doen!

Trage tocht wandeling

Hetty Baas-Koopman, 21-05-2017

vandaag de trage tocht wandeling gelopen. Prachtige route met inderdaad zoals al van te voren aangegeven, vele mulle zandpaden. Een flink aantal schotse hooglanders en paarden gezien. Dit is de tweede tocht die we via wandelzoekpagina hebben gevonden. Het valt ons op dat de routebeschrijvingen nauwkeurig zijn. We gaan nog heel wat wandelingen van deze site proberen denk ik.

Heerlijk gelopen langs de bollen en het duin

Frederik Kunst, 27-04-2017

Vandaag, Koningsdag, de drukte, muzak en hamburgers vermeden, en in alle rust deze mooie wandeling gemaakt. Eerst langs de prachtige bollenvelden, daarna door kleine dorpjes, de ruïne van Egmond en langs een wat drukke weg. Maar vervolgens dwars door de enorme duinen gelopen. Wilde paarden en runderen gezien. De moeite waard.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Café Het Rode Hert

Slotweg 1

1934 CM Egmond aan den Hoef

Eetcafé Het Slot

Slotweg 32

1934 CN Egmond a/d Hoef

Gasterij 't Woud

Herenweg 95

1861 PD Bergen

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info