Trage Tocht Enschede4 (stadse tocht)

Wesselerbrinkpark, landgoed Smalenbroek en Aamsveen

Trage Tocht Enschede4 (stadse tocht)
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  18 km

 • Startplaats:

  Enschede

 • Startadres:

  parkeerplaats Winkelcentrum Enschede Zuid
  Wesseler-Nering
  7544 DD Enschede

 • Coördinaten:

  52°11’31” N   6°52’41” E

We maken een prachtige wandeling rondom de groene gangen van Enschede Zuid en we duiken een flink eind het buitengebied in tot aan de grens. In het Wesselerbrinkpark, groene hart van de gelijknamige stadswijk, komen we langs het voormalige erve Wesseler - nu kinderboerderij en horeca - en klimmen naar de top van de heuvel met kunstwerk 'Het Scheermes' van Evert Strobos. De heuvel is gevormd met de grond van de graafwerkzaamheden voor de vijvers. Een fraai vlonderpad over een moeraszone langs een kronkelend beekje brengt ons naar landgoed Smalenbroek, weer zo'n Twente pareltje. Lange, brede bomenlanen geven zicht op het parklandschap, aangelegd door de bekende Wattez voor de textielfamilie Ter Kuile, nu beheerd door Landschap Overijssel. We raken de stadsrand van Stroinkslanden en vervolgen door agrarisch cultuurlandschap naar het Aamsveen. Een prachtig rondje dansen op trillend hoogveen. We lopen hier op de grens met Duitsland, te zien aan grenspalen en bordjes en genieten van de afwisseling in dit bijzondere natuurgebied. De lange onverharde Verwooldsweg brengt ons terug naar de stadsrand, waar we sluip-door-kruip-door nog even de drukte ontwijken. Het laatste stuk van de wandeling gaat door de wijk Wesselerbrink langs flats, huizen en de orthodoxe kerk terug naar het winkelcentrum.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Geef als eerste een reactie.

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info