Trage Tocht Enschede5 (stadse tochten)

Landgoederen De Tol, Drienerlo en 't Wageler

Trage Tocht Enschede5 (stadse tochten)
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  10 km

 • Startplaats:

  Enschede

 • Startadres:

  station Enschede Kennispark
  Colosseum 65
  7521 PP Enschede

 • Coördinaten:

  52°14’7” N   6°50’16” E

We maken een prachtige lijnwandeling van station naar station door de groene gangen van Enschede. Waar we nu de groene stadsranden doorkruisen, lagen vroeger de uitgestrekte landgoederen van de Twentse textielbaronnen. Maar ook tegenwoordig wanen we ons af en toe in een arcadisch landschap. Vanaf station Kennispark lopen we eerst langs het fraaie lichtkunstwerk Bucky Ball en ultramoderne gebouwen naar landgoed De Tol. Grote rhododendronstruiken, een kronkelend beekje, een antiek stenen bankje, de afwisseling van bos en velden zijn karakteristiek. We komen op het terrein van de University of Twente, ooit landgoed Drienerlo. Gebouwen en infrastructuur van de campus zijn op een mooie manier ingepast in de oude natuur. Op een doordeweekse dag bruist hier het studentenleven. Het landgoed was eerst in bezit van de rijke textielfamilie Lasonder en ging later over in handen van de gemeente. De campus is in de zestiger jaren aangelegd Het volgende deel van de route is misschien wel het meest verrassend. Landgoed 't Wageler met in het centrum het Abraham Ledeboerpark zijn met de afwisseling van akkers, graslanden, houtwallen, bosjes, boerderijen en beken eenTwnetse idylle middenin de stad. Na het Van Heekpark komen we weer in de drukte van de stad, maar langs de pittoreske stadsvilla Schuttersveld en de in neo-classisistische stijl opgetrokken fabrikantenvilla van de familie Van Heek worden we nog eens herinnerd aan het roemrijke textielverleden van de stad.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Geef als eerste een reactie.

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Bezoekerscentrum Het Lammerinkswönner

Van Heeksbleeklaan 68

7522 LB Enschede

Forum café by La Cucina

Stationsplein 1

7511 JD Enschede

Hotel-restaurant De Broeierd

Hengelosestraat 725

7521 PA Enschede

Schenkerij Wattez

Roessinghsbleekweg 20

7522 AJ Enschede

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info